TERPALIT dengan konflik antara Ebit Lew dan Caprice, pengacara popular Neelofa meminta namanya tidak dikaitkan dengan isu misi bantuan kemanusiaan G4za.

Neelofa menerusi Instagram live personaliti d4kwah Ebit Lew pada petang Khamis berkata, dia sendiri akan menghubungi penyanyi rap itu bagi menyelesaikan hal itu.

“Saya akan contact Caprice kenapa kaitkan nama orang yang tak terlibat. This is not right!

“My mom pun tiada kena mengena dengan cerita Caprice dan ustaz.

“Saya minta jangan kaitkan benda yang tidak berasas” tulisnya pada ruangan komen.

lofa lib

Neelofa mencelah dalam live Ustaz Ebit Lew.

Sebelum ini, nama Neelofa dipetik oleh penyanyi Takda Hal Bro yang mend4kwa pengacara itu sepatutnya tersenarai dalam rombongan misi bantuan ke G4za, Pal3stin bersama Ebit Lew.

Bagaimanapun, Caprice mend4kwa Ebit mengeluarkan beberapa nama termasuk Neelofa bagi menjalankan misi itu bersendirian.

Mengulas perkara berkenaan, Ebit berkata, Caprice menghubungi dia dan bertanya tentang dokumen yang kononnya nama Neelofa dan suaminya Harris Ismail turut tersenarai ke G4za.

Saya minta jangan kaitk4n benda yang tidak berasas

NEELOFA

PELAKON/PENGACARA

“Dia tudvh saya ambil dokumen yang ada nama dia, Neelofa dan Haris. Dia mesej saya secara tiba-tiba. Saya hanya bersangka baik tapi dia berkeras.

“Saya tak pernah jumpa dia, Neelofa dan Harris untuk berbincang fasal isu G4za. Dia kata mak Neelofa yang beritahu pada dia hal itu.

“Saya tak bawa lari dokumen, saya ikut saluran yang betul,” ujar Ebit.

Terdahulu, Ebit Lew menerusi Instagram live menjawab segala fitn4h dan menjelaskan isu hangat berkaitan G4za yang berlaku sejak kebelakangan ini.

Isu yang dib4ngkitkan oleh Caprice pada Jumaat lalu itu menjadi p4nas selepas seorang rakyat Malaysia, Nadir Al Nuri yang menetap di Semenanjung G4za mended4hkan perjalanan pend4kwah itu ke bumi bergolak itu tidak melalui cara yang sepatutnya.

Sumber:mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Previous articleMana sumbangan RM20 juta rakyat Malaysia? – Ebit Lew Lontar Balik Soalan Panas Ini Kepada Nadir
Next articleCaprice ‘trigg3r’ Ebit Lew tentang arw4h bapa pvnca kena bl0ck IG – “Saya ambil telefon tu… saya l0ntar ke tepi”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here