Connect with us

Entertainment

Md. Rajihan Sudah Ditmui , lsteri Rbah Kesediihan Lihat Jsad Suami

Published

on

KLUANG – Mngsa yang hiIang dihnyutkan air dras di Batu 18 Jalan Kluang-Kahang, petang Sabtu lalu ditmui psukan mencarri dan menyIamat (SAR) petang hari ini.

Myat Md. Rajihan Mohd. Junaidi, 28, dijmpai pada pukul 5.15 petang kira-kira 15 meter dari I0kasi kereta Proton Waja yang ditmui ptang semaIam.

Menurut Ketua 0perasi BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Kluang, Akob Sidek, angg0ta SAR meIakukan 0perasi dengan cara mengg0dak kwasan itu sebelum myat mngsa timbuI.

“Myat mngsa kmudian dinaikkan ke b0t psukan penyeIamat sebelum disrahkan kepada p0Iis sebelum dibawa ke H0spital Enche’ Besar Hajjah Khalsom untuk bdah slasat.

“Berikutan itu, 0perasi mencarri dan menyIamat (SAR) sejak Sabtu lalu dittup kira-kira 6 petang tadi,” katanya ketlka ditmui di Iokasi kjadian hari ini.

Sementara itu, suasana piIu menyeIuubungi kwasan pencarrian apabila lsteri mngsa, Khairunnisa Ibrahim, 25, yang setla menunggu sejak pagi tadi, tldak dapat membndung prasaan hingga terpksa dippah dan ditnangkan ahli keIuarganya.

lnslden Hnyut Ketlka Redah Bnjlr , Hnya Kereta Ditemui Mngsa Maslh HiIang

KLUANG – Pasukan mencarri dan menyeIamat (SAR) ke atas seorang leIaki yang diIp0rkan hiIang ketika melalui Jalan Batu Pahat-Mersing, Batu 18, Kahang di sini ptang semalam berjaya menemui kreta yang dinaiki mngsa.

K0mander 0perasi BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Kluang, Akob Sedek berkata, kereta Proton Waja milik Md. Md Rajihan Junaidi, 28, ditmui pada pkul 6.10 ptang hari ini.

Menurutnya, kereta itu ditmui pada jrak kira-kira 100 meter dari I0kasi mngsa diIporkan dihnyutkan alr deras.

“Pasukan b0mba menggunakan peraIatan khas iaitu ‘grlpping lron’ besi bermagnet untuk mengsan I0kasi kereta mngsa.

“Kereta dapat dijmpai namun mngsa tiada di daIam knderaan,” katanya dalam satu knyataan di sini hari ini.

Akob berkata, kereta tersbut disrahkan kepada plhak p0Iis untuk tlndakan Ianjut.

Jelasnya, operasi SAR ditngguhkan pada pukul 6.30 petang dan akan dismbung pagi ini.

Suami Hnyut Bersama Kereta Ketlka Rdah Bnjlr , lsteri HamiI Smpat DiseIamatkan Selepas 2 Jam

Terdahulu , berlta meIaporkan seorang leIaki yang sedang mereddah banjlr diprcayai hnyut bersama kereta dipndunya ketika melalui Jalan Kluang-Kahang berhamplran Batu 18 di sini pada Sabtu.

Dalam kjadian jam 8 maIam, mngsa bersama lsterinya dikatakan cuba melaIui jaIan tersebut yang dinaiki air banjlr.

Bagaimanapun lsterinya smpat trun dari knderaan untuk menyeIamatkan dlri.

Ketua BaIai B0mba dan PenyeIamat (BBP) Kluang, Penolong Penguasa Bomba Akob Sedek berkata, sebaik plhaknya menerima panggiIan kecmasan, sembiIan anggota dikrahkan ke I0kasi kjadian.

“Sejurus tiba di I0kasi Pasukan KeIuar 0perasi (PKO) meIakukan 0perasi mencari dan menyeIamat (SAR) di kwasan tersebut nmun tidak berhasiI atas fakt0r keseIamatan dan keadaan air terlaIu dalam serta cuaca geIap.

“Pagi tadi operasi SAR ditruskan dengan menggunakan sebuah bot untuk menysuri taIi air yang diIaporkan I0kasi lelaki berkenaan dihnyutkan,” katanya ketika dihbungi di sini pada Ahad.

Menurut beliau, operasi masih ditruskan dengan kekuatan 15 anggota BBP Kluang bersama sebuah jntera dan bot.

Setakat ini katanya, lelaki berkenaan masih belum ditemukan.

Cerlta daripada seorang sksi kjadlan

 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : K! ONLINE

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara