Semenjak v1rus COV1D-19 menyerang negara pada awal tahun 2020 yang lalu, sudah semestinya kita telah terdedah dengan situasi yang mana memerlukan kita semua duduk di rumah sekiranya tiada hal penting.

Dalam masa yang sama, kita juga sudah mengetahui bahawa sesiapa yang memakai gelang berwarna pink mahu pun putih perlu menjalani kuarant1n di rumah atau mana-mana pusat kuarant1n yang telah disediakan.

Namun sayangnya, masih ada lagi golongan yang seakan-akan tidak faham bahasa dengan selamba keluar rumah walaupun sedang memakai gelang berwarna pink.

mak siapa ni p4kai gelang pink beli ikan sheila rusly bvat r4mai sek0lahkan makcik ini 60b5939f6eb42

Penerbit Sheila Rusly ada kongsikan satu foto kiriman daripada salah seorang kenalannya yang menunjukkan seorang wanita yang memakai gelang berwarna  masih lagi berdeg1l keluar berkeliaran ke pasar.

Disebabkan itu, ramai pengikutnya di laman Instagram turut berasa berang dengan perbuatan tersebut dan sempat ‘sekolahkan’ wanita tersebut.

mak siapa ni p4kai gelang pink beli ikan sheila rusly bvat r4mai sek0lahkan makcik ini 60b593a0ae156

mak siapa ni p4kai gelang pink beli ikan sheila rusly bvat r4mai sek0lahkan makcik ini 60b593a10fdc0

mak siapa ni p4kai gelang pink beli ikan sheila rusly bvat r4mai sek0lahkan makcik ini 60b593a18248f

Mana tidaknya, tidak mustahil wanita tersebut akan menyebarkan v1rus lebih-lebih lagi beliau berada di pasar yang mana tempat berkumpulnya ramai orang.

Walaubagaimanapun, jika seseorang itu memakai gelang berwarna putih atau pink tidak semestinya menandakan individu berkenaan merupakan salah seorang pesak1rt COV1D-19.

Tetapi sudah semestinya  individu berkenaan sudah menjadi salah seorang yang mempunyai kontak rapat dengan pesak1t positif.

Diharapkan perkara seperti ini tidak berlaku lagi di masa akan datang, sudah banyak kali pihak berkuasa mengingatkan kita tentang perkara ini.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: Instagram Sheila Rusly

Previous articleNak keluar ketika total lockd0wn? Ini 14 perkara penting korang perlu tahu sebelum keluar rumah
Next articleBuat Masa Ini Saya Tiada Masa Melayan Orang Gil4’ – TMJ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here