Connect with us

Entertainment

Mak Cik Melatah Ditanya Soalan Oleh Wartawan, “Comey Melatah Pun Lahai”

Published

on

Melatah adalah satu perbuatan yang mana si pelatah akan terkejut dan kebiasaannya perbuatan ini tidak disedari oleh tuan badan. Malah dalam komuniti masyarakat melayu, melatah adalah perkara biasa dan ada juga yang suka mengusik seseorang itu bila tahu dia sejenis mudah terkejut dan seterusnya mengeluarkan perkataan yang pelik.

Kadang-kadang boleh terhibur juga bila melihatkan seseorang melatah dengan pelbagai gaya yang lucu. Sama seperti dalam satu video yang mendapat perhatian ramai baru-baru ini. Dalam rakaman itu kelihatan seorang mak cik sedang ditemu bual oleh wartawan.

Nampaknya wanita berusia itu baru sahaja selesai menerima suntikan vaksin. Namun apa yang mencuri perhatian ramai adalah apabila mak cik ini mula melatah dengan percakapan yang agak pelik. Berikut adalah rakaman mak cik melatah ditanya soalan oleh wartawan yang dikongsikan seorang pengguna TikTok dengan nama akaun @mrobie0:

@mrobie0lawak..🤣🤣 #melatah #melatahteruk #icitra #pkplockdown #2021 #fypシ #covidー19🦠 #fyp #fypmalaysia♬ original sound – Mr Obie


Comellah mak cik ini! Siap pesan jangan takut kena cucuk vaksin. Perkongsian rakaman mak cik melatah ditanya soalah oleh wartawan ini telah meraih perhatian ramai. Rata-rata warganet terhibur menyaksikan telatah wanita ini dan meninggalkan reaksi mereka di ruangan komen seperti berikut:

“Boleh lak wartawan melayan”

Mak cik melatah 3

“Melatah sopan2 jee…”

Mak cik melatah 2

“Melatah campur gembira ni lah jadinya”

Mak cik melatah 1

 

Sumbermrobie0

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara