Terkini, Ketua Pengarah Kesihatan  Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah ada mengeluarkan arahan untuk memakai double mask selepas eksperimen dilaksanakan Pusat Pengendalian dan Penceg4han Peny4kit (CDC) Amerika Syarikat (AS) menunjukkan bahawa cara itu dapat mengurangkan ris1ko pended4han kepada v1rus.

macam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af385fd8def

Jadi dengan itu, kita semua telah disarankan untuk menggunakan mask tambahan seperti mask fabrik untuk mengelak daripada menjadi salah seorang m4ngsa kepada v1rus yang bah4ya ini.

Penyanyi nombor satu Malaysia, Dato’ Sri Siti Nurhaliza telah terpanggil untuk memberi tutorial tentang cara penggunaan double face mask.

Siti atau lebih mesra dengan panggilan Tok Ti itu telah kongsikan satu video pendek menunjukkan beliau memakai satu lapis surgical mask dan dilapiskan dengan mask fabrik.

Rata-rata yang menonton video tersebut turut meninggalkan beberapa komen tentang lapisan tersebut.

Ada antara komen yang ditinggalkan memberitahu tidak berasa selesa apabila memakai double face mask kerana khuatir akan berasa ses4k n4fas serta lem4s.

macam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af3860102dcmacam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af3860303f0macam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af38604301amacam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af38605747cmacam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af38606e6a3macam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af386083612macam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af3860a18cdmacam lemas je siti nurhaliza tunjuk cara pakai double mask ramai risau takut ses4k n4fas 60af3860b8c91

Disebabkan itu, kita disarankan untuk melapiskan surgical face mask itu dengan mask fabrik yang nipis supaya dapat mengelakkan rasa tidak selesa dan lem4s.

Mungkin mula-mula kita akan rasa lem4s, tapi lama-kelamaan nanti mesti dah selesa jika sentiasa dipraktikkan setiap kali keluar dari rumah.

Ingat lah, petugas barisan hadapan yang berada di hospital itu bukan sahaja memakai double face mask malah berlapis lagi yang mereka perlu pakai untuk mengelakkan diri daripada terkena v1rus berkenaan.

Sama-sama kita biasakan perubahan norma baharu ni okay!

Sumber foto dan video: Instagram Siti Nurhaliza

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : https://www.hotfm.com.my/

Previous articleCik B sambut ‘birthday’, skali benda lain pula cvri tumpuan wargamaya
Next articleB3ngang Makanan Sampai Tak Cukup, Wanita Ini Tak HaIalkan Bayaran Lebih RM2 Utk Rider

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here