Connect with us

Entertainment

“Maca Takde…” Netizen Meluat Dengan Anak Jamal Abdillah

Published

on

Kuala Lumpur: “Ada apa pada nama. Yang penting adalah bakat dan kebolehan.”

Itu luahan penyanyi legenda, Datuk Jamal Abdillah mengenai keputusan anaknya, Yamani Abdillah yang tidak mahu lagi dibayangi namanya.

Tambah penyanyi lagu Penghujung Rindu itu, dia tidak menafikan bahawa posisi Yamani sebagai anaknya sentiasa menjadi kayu pengukur buat orang awam.

“Saya tak nafikan hakikat bahawa kemampuan dan bakatnya akan sentiasa diukur kerana dia adalah anak saya. Mahu atau tidak, dia kena berdepan dengan hakikat itu,” katanya.

Jamal juga sentiasa mengingatkan anaknya supaya menggunakan bakat bermain alat muzik kerana itu adalah kelebihan dimiliki.

“Saya tak ada bakat bermain alat muzik, jadi apabila anak saya berbakat bermain alat muzik, saya nak dia gunakan kemampuan itu sebaik mungkin dalam mencorak kerjaya seni.

“Nama itu bukan keutamaan kerana orang nak tengok bakat dulu. Orang yang tak ada nama pun, kalau bakatnya besar, orang akan nampak,” katanya.

Bagi membantu menaikkan lagi nama anaknya, Jamal bakal muncul dengan single duet bersama Yamani hasil ciptaan Ezra Kong.

Sementara itu, Yamani Abdillah yang juga bekas peserta Big Stage 2020 mengakui berhasrat untuk menggunakan nama Yamani sahaja.

Menurutnya, nama yang digunakan lebih pendek dan ringkas adalah lebih mudah untuk disebut.

“Saya tak kisah pun mengenai nama sebab Abdillah itu pun nama ayah saya. Cumanya, ia sedikit panjang dan ada yang keliru sama ada saya anak atau adik kepada Jamal Abdillah.

“Jadi, pada pendapat saya kalau nak gunakan nama Yamani sahaja pun tak ada masalah sebab dapat juga menjadi pembaharuan untuk nama saya sebagai penyanyi,” katanya.

Yamani berkata, dia sebelum ini sudah mendapatkan persetujuan daripada ayahnya mengenai penggunaan nama Abdillah.

“Saya pun dapatkan persetujuan ayah untuk gunakan nama Abdillah sebelum ini. Jadi, tak timbul sebarang masalah,” katanya.

KOMEN NETIZEN :

Sumber : HM, GEMPAK

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara