Connect with us

Entertainment

“Licin Food Bank”- Habis Dis3rbu Dalam Beberapa Minit, Netizen Persoal Isu Pengambilan Melebihi Keperluan.

Published

on

Sejak akhir-akhir ini, dapat dilihat semakin meningkat golongan yang memerlukan bantuan dan makanan bagi meneruskan kehidupan selepas tidak lagi dapat keluar mencari rezeki.

Isu yang berlaku ini secara tidak langsung turut menjemput golongan yang berkemampuan untuk menghulurkan bantuan bagi memastikan orang ramai dapat meneruskan kehidupan menerusi bantuan makanan yang disediakan.

Salah satu inisiatif yang dilakukan adalah penawaran food bank di mana orang ramai yang tidak berkemampuan dan memerlukan boleh mendapatkan barangan keperluan secara percuma.

Dalam pada itu, para netizen seolah terkejut melihat gelagat orang ramai menerusi perkongsian di Facebook We are Malaysians yang menyerbu food bank ini dengan mengambil barangan dalam kuantiti yang banyak sehinggakan food bank ini ‘licin’ dalam tempoh tidak sampai 10 minit.


Kes3sakan dan jumlah barangan yang diambil sekaligus mengundang pelbagai pendapat dan persoalan di kalangan netizen. Terdapat netizen yang melabelkan segelintir mereka yang mengambil barangan sebagai tamak selepas dilihat mengambil barangan melebihi keperluan. Tidak kurang juga yang mempersoalkan kaedah food bank tersebut.

Sumber: facebook We are Malaysians

Sumber: facebook We are Malaysians

Sumber: facebook We are Malaysians

Sumber: facebook We are Malaysians

Tujuan penubuhan food bank adalah bagi membantu golongan yang memerlukan mendapatkan makanan keperluan. Dalam pada itu, adalah dinasihatkan agar isu pengambilan melebihi keperluan

Sumber:thevocket

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara