Connect with us

Entertainment

Baru Je Lelaki Bi4dap Simb4h Milo Ais Kena Tangk4p.. Jurutol Ini Tampil Buka Mulut, Ceritakan Perkara Sebenar Yg Berlaku..

Published

on

BI4D4P! Walau apa pun alasan oleh lelaki itu, sangat tidak wajar untuk bertindak menyimb4h air pada jurutol berkenaan.

Gadis yang dikenali sebagai Faten itu hanya menjalankan tugas sebaiknya.

Mengimbau semula detik dirinya disimb4h milo ais, Faten menceritakan apa sebenarnya yang terjadi.

“Ceritanya macam ni. Pukul 7.30 pagi, dia masuk lorong Faten nak nak minta top up. Faten beritau di sini Touch n Go sahaja, takde top up. Top up lorong sebelah.

“Tetapi dia nak juga top up dan dia kata, sebelum masuk tol dia dah baca singboard’,” ceritanya.

Faten turut memberi pilihan untuk lelaki itu membayar RM2.

“Faten suruh dia bayar RM2 sahaja tetapi dia masih berkeras nak juga top up sebab dia kata nak lalu depan ada tol lagi dan tiada tempat top up.

“So Faten cakap, kalau encik nak, encik kena parking kereta kat sini, jalan pergi lorong tambah nilai. Dia tidak puas hati, dia keluar kereta tengok keadaan dalam pondok dan berkata, biasa lorong tambah nilai belah hujung.

“Dia dah top up semua dan jalan, ingatkan dah settle, rupanya pukul 9.20 pagi dia lalu sekali lagi dengan membawa air milo ais. Dia minum sambil bercakap, lain kali jangan suka-suka nak kenakan orang, terus dia simbah,” cerita Faten di Insta Story miliknya.

Menurut rakaman kamera litar tertutup (CCTV) tol berkenaan, lelaki yang menaiki kereta Perodua Bezza kemudian beredar tinggalkan m4ngsa.

Video rakaman itu kini viral di media sosial dan mengundang banyak reaksi netizen mengecam lelaki bi4dap itu.

Kata mereka, simbah jurutol tu memang kurang ajar.

Ada ment4l illn3ss kot mamat ni… gigih mai sekali lagi semata-mata nak jirus milo ais…

Mentang-mentang tol gate girl tu lawa… berani la dia tunjuk samseng.

Sepanjang hidup guna highway, tak pernah top up dekat mana-mana plaza tol. Top up je kat stesen minyak.

‘Lelaki simb4h air’ kena c3kup

Subang Jaya: P0lis men4han seorang lelaki yang menyimb4h air minuman kepada jurutol seperti tular di media sosial dalam kejadian di Plaza Tol Lebuhraya Shah Alam (Kesas) dekat sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya Asisten Komisioner Risikin Satiman berkata, lelaki berusia 30-an itu dit4han susulan laporan yang dibuat m4ngsa.

“Kejadian itu berlaku pada 7 pagi semalam ketika m4ngsa bertugas di Plaza Tol Kesas dari Puchong menghala ke USJ didatangi susp3k yang memandu Perodua Bezza masuk ke lorong tol dan mahu membuat tambah nilai.

“Bagaimanapun, mangs4 memaklumkan bahawa tambah nilai hanya boleh dibuat di lorong bersebelahan dan suspek ke lorong seperti disyorkan sebelum berlalu pergi.

“Pada 9.05 pagi hari sama, suspek datang semula ke tempat mangsa bertugas dan mem4rahi serta menyimb4h air minuman ke arah m4ngsa sebelum beredar,” katanya menerusi rakaman video PDRM RMP TV.

Risikin berkata, m4ngsa yang t4kut dengan ugvtan susp3k tampil membuat laporan pada 4.25 petang.

“Bertindak atas laporan berkenaan sepasukan polis yang menjalankan si4satan menges4n susp3k dan berjaya men4hannya,” katanya.

Katanya, k3s disi4sat mengikut Seksyen 506 Kanun Kes3ksaan.

Terdahulu, tular di media sosial satu rakaman kamera litar tertutup berdurasi 51 saat yang menunjukkan seorang lelaki menaiki kereta Perodua Bezza bertindak keluar sebelum menyimbah air minuman kepada jurutol.

Sumber: SH, HM

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara