“Prmpuan ‘Mudah’ Trpikat Dgn Kereta Honda?..” – Kenyataan Caprice buat ramai setuju..

Langit tidak selalunya cerah. Kecurangan selalunya berlaku dalam rahsia.Banyak pasangan diluar sana tidak tahu atau terlepas pandang akan kecurangan. Ini disebabkan oleh kecekapan mereka menyimpan rahsia, serta sikap yang innocence seolah-olah mengambarkan tiada apa yang sedang mereka lakukan.

Bagi yang dicurangi, jangan salahkan diri anda sekiranya tidak menyedari walaupun ‘it happens right under your nose’.

Memang kita akan rasa bodoh dan perbodohkan. Kita akan kesal kerana tidak menyedari tanda-tanda kecurangan pasangan kita sudah berbulan-bulan atau bertahun-tahun lamanya.

Tular dalam media sosial apabila seorang perempuan mendedahkan kecurangan pasangan nya, namun Caprice terpanggil oleh peminat nya untuk memberi sepatah dua kata.

Jom Lihat Video daripada Caprice:

Namun, kebiasaan nya masyarakat kita seringkali mengaitkan dengan material seperti mempunyai kereta ‘Honda’ atau lebih lagi daripada itu. Populariti seseorang itu curang tidak dapat kita kaitkan dengan jenama kereta, ia bergantung pada individu itu sendiri. Itu hanyalah pendapat min rimbabara sahaja.

Mengulas ayat-ayat Caprice dalam video durasi pendek tersebut, kita dapat lihat yang Caprice tidak menyebelahi satu belah pihak, kenyataan yang diberikan sangat jelas dan bermakna pada masyarakat.

Jom Lihat apa kata netizen yang dipetik dalam ruangan komen komen Instagram nya:

“Allah takpernah izin hambanya berbohong ” cepat lambat semuanya akan terbongkar”

“Pompuan pun jenis mengedik jugak jenis murahan so biarkan jela diorang rasa”

“cap, cuma nk bgi tau, tk smua laki sama kan, zaman skrg ni, prempuan pun ad jgk, cuma tk viral jaa, sama2 kita smua dijauhkan”

Namun, timbul persoalan apabila ingin memberitahu pasangan apa yang dirasa tidak kena dengan dirinya atau perlukah bertanyakan seperti ini:

Awak ada perempuan lain ke? Awak curang belakang saya ke?

Dinasihatkan agar tidak terus menuduh pasangan anda curang hanya dengan meneliti tanda-tanda yang dinyatakan diatas. Kita juga perlukan bukti yang sahih. Tuduhan liar sebegitu boleh memporak-perandakan rumahtangga dan menghuru-harakan keadaan.

Sebaliknya, mintalah pendapat atau pandangan dari mereka yang arif dalam isu sebegini.

Jangan menghabiskan sepanjang hayat anda hanya dengan mencari petunjuk atau tanda-tanda kecurangan pada pasangan anda.

Sebaliknya mohonlah perlindungan dan bantuan daripada Allah.

Percayalah semua bentuk penipuan atau pengkhianatan yang dilakukan pasangan akan terbongkar jua akhirnya dengan petunjuk dan izinNya.

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja.

Sumber: IG Caprice

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*