Lambakan kisah keruntuhan rumah tangga yang berpunca daripada sikap tidak setia, kadangkala membuatkan para isteri merasa insecure dengan suami masing-masing. Walaupun konsep ‘poligami’ salah satu perkara yang dianjurkan dalam agama, namun golongan lelaki tidak seharusnya mengambil kesempatan.

Betul ke, tak ada istilah selingkuh sebab lelaki boleh kahwin 4?

Terpanggil mengenai hal itu, saudara Firdaus Shakirin tampil berkongsi kisah  rumah tangga yang dikirim oleh pihak isteri. Bayangkan selepas bersusah senang bersama, si suami tergamak mengkhianati kepercayaan apabila ‘kantoi’ bermain kayu tiga di belakangnya. Setelah beberapa kali diasak isteri mengenai hal itu, ternyata jawapan yang diterimanya amat mengejutkan.

5feed55d528ab

Terbabit n4has lepas buat pengakuan… isteri dilema nak tanggung suami tak setia

Tidak semena-mena lelaki berkenaan terlibat dalam nahas jalan raya sewaktu dalam perjalanan ke tempat kerjanya. Akibat daripada insiden itu, dia mengalami kecederaan serius sehingga perlu bergantung penuh kepada isterinya. Bagaimanapun wanita berkenaan akui sedang dilema kerana tak kuat berhadapan dengan sikap ‘hidung belang’ si suami.

5feed55d874a4

5feed55da6192

Layanan seorang isteri adalah cermin kepada tahap layanan suami pada keluarga..

Ikhtibar daripada kisah terbabit, Firdaus menyarankan para suami agar ikhlas dalam memberi layanan kepada isteri. Hal ini kerana, teman hiduplah yang akan menjaga kita hingga akhir hayat.

5feed55dc3d5f

Apa pendapat anda.Jangan lupa SHARE dan komen yang baik-baik sahaja

Sumber : Facebook http://www.news.dekiwaketek.com/Firdaus Shakirin/

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Previous articleCemass Jumpa Kanak-Kanak Main Basikal Seorang Diri Pukul 3 Pagi, Dah Panggil Tak Menyahut…
Next articleSah! Ayda Jebat Dan Nabil Mahir Sudah Bergelar Suami Isteri Pada Hari Pertama 2021

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here