Connect with us

Entertainment

Keluarga Khatijah Tan terima g4ngguan mist3ri, bau kem3nyan- “Kami tiada mvsuh”

Published

on

HAMPIR lima tahun kehidupan diselubungi kis4h mist3ri dan pelbagai kejadian an3h, pelakon Mikail Andre akhirnya enggan terus menyembunyikan keperitan yang menimpa keluarganya.

Ujar Mikail atau nama sebenarnya Mohammad Mikail Andre Nazrul Andre, 29, dia dan keluarganya sudah tidak tahan apabila g4ngguan yang diterima mereka semakin kerap dan meng3rikan.

“G4ngguan mist1k yang dialami ini bukan baru berlaku, sebenarnya lama dah cuma kami tak expose je. Tapi kini semakin t3ruk… ia berlaku hari demi hari.

“Mula-mula cermin tingkap jenis sliding pecah, hari berikutnya pula anak saya pecahkan gelas… jadi ia seperti ada perkara tak elok.

“Tiga hari lepas tu ada ul4r t3dung senduk besar masuk dalam rumah sampai meremang bulu roma bila kejadian tu berlaku, ” katanya ketika dihubungi mStar.

mikail pier

Mikail bersama abangnya, Pier Andre.

Kisah g4ngguan mist3ri membabitkan anak kepada pelakon veteran Khatijah Tan ini mula mengundang kebimbangan ramai selepas dia berkongsi mengenai perkara itu di Facebook.

Rata-rata peminatnya turut melahirkan rasa terk3jut dengan pended4han berkenaan yang dianggap sebagai tidak bermoral jika benar ia ada kaitan dengan penggunaan ilmu hit4m.

Tambah Mikail, dia menyedari kehidupan mula dig4nggu perkara mist3ri selepas pulang daripada pengg4mbaran sebuah drama kira-kira lima tahun lalu.

Bagi mendapatkan kepastian Mikail dan abangnya yang juga pelakon dan pengarah Piere Andre mendapatkan rawatan perubatan Islam.

Ustaz kata ada orang yang tak puas hati hantar sesuatu kepada keluarga saya

MIKAIL ANDRE

PELAKON

Mereka diberitahu kisah mist3ri yang menghantui keluarganya berpvnca daripada buatan orang.

“Saya dan abang pergi berubat, ustaz kata kami diganggu oleh benda halus dari set penggambaran tu.

“Baru-baru ni pula saya dan mak tengah makan dekat ruang tamu, lepas itu kami terhidu bau kemenyan. Apa yang pelik ialah hanya saya dan mak je yang bau, ayah pula tak hidu apa-apa.

Keluarga Khatijah Tan terima g4ngguan mist3ri.

“Ustaz kata ada orang yang tak puas hati hantar sesuatu kepada keluarga saya, tapi tahu dia tuju kepada siapa, ” katanya lagi.

Enggan menuding jadi atau menvduh mana-mana pihak, Mikail hanya berfikiran p0sitif dan menerima kejadian tersebut sebagai ujian.

“Walaupun ustaz beritahu ini buatan orang tapi kami tak syak siapa-siapa pun sebab tak ada mvsuh dan tak pasti dari siapa.

“Apa yang boleh kami buat hanya ikhtiar dan banyakkan amalan wajib,” katanya.

Sebagai peringatan, ilmu hitam atau sihir merupakan amalan yang dilarang dalam agama Islam kerana ia berc4nggah dengan Al-Quran dan hadis.

Sumber:mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara