Connect with us

Entertainment

Kec0h ramai nak tukar lokasi cucvk vaks1n di PPV UKM gara-gara Daiyan Trisha, ada yang sanggvp nak ambil lebih 2 d0s!

Published

on

TEMPOH lockd0wn yang berpanjangan nampaknya membuka ruang kepada lebih ramai selebriti tempatan untuk menyumbang tenaga sebagai sukarelawan Program Imunisasi C0vid-19 Kebangsaan (PICK).

Terbaharu pelakon Daiyan Trisha menjadi tumpuan netizen selepas berkongsi aktiviti hujung minggunya di media sosial apabila menjadi sukarelawan di Pusat Pemberian Vaks1n (PPV) di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Menyedari hal itu, para peminat aktres tersebut dilihat semakin tidak sabar untuk mendapatkan svntikan vaks1n masing-masing dengan ada yang turut berharap agar diberi peluang untuk menukar lokasi bahan pelali berkenaan.

Alaaa nak cucvk vaks1n kat UKM la mcm ni.

“Macam mana nak request tuk4r venue for second dose? Hahahaha.

Perkongsian Daiyan di Instagram miliknya.

Yay Daiyan kat UKM, Cantik! Makin ramai la orang daftar vaks1n lepas ni. Kalau macam ni hari-hari aku nak vaks1n,” demikian antara komen lucv netizen.

Mengulas mengenai reaksi lvcu itu, Daiyan atau nama sebenarnya Daiyan Trisha Mohd Nasaruddin, 28, berkata dia tidak menyangka menerima resp0ns yang p0sitif daripada netizen.

Ujar Daiyan sudah lama dia menyimpan hasrat untuk menyertai inisiatif Malaysia Vaccine Support Volunteers (MyVac) bagi membantu petugas barisan hadapan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Daiyan Trisha (@daiyantrisha)


“Kelak4r juga apabila baca komen-komen netizen, namun hakikatnya sebelum saya sertai sebagai sukarelawan pun sudah ramai yang ada kesedaran nak ambil vaksin.

Vaksin sangat penting… lagi ramai orang ambil vaksin, lagi cepat kita boleh kembali kepada kehidupan normal.

DAIYAN TRISHA

PELAKON

“Tapi mungkin belum berkesempatan dan masih menunggu panggilan di aplikasi MySejahtera. Apabila saya join mungkin ia boleh beri lebih kesed4ran kepada orang ramai.

“Kalau mereka jadi lebih bersemangat nak datang ambil v4ksin kerana Daiyan kat sana… kira bagus la. Sekurang-kurangnya dapat menyeru rakyat Malaysia untuk ambil v4ksin. Alhamdulillah jika itu dapat membantu,” katanyanya kepada mStar.

Menurut Daiyan, tujuannya menyertai sukarelawan MyVac adalah untuk memberi kesedaran kepada rakyat Malaysia tentang pentingnya pengambilan v4ksin.

Daiyan ingin memberi kes3daran berhubung vaks1n kepada orang ramai.

Dia yakin pengambilan vaks1n boleh menc3gah jangk1tan Cov1d-19 serta berupaya memulihkan ekonomi negara.

“Sebelum ini pun memang saya dah selalu share dekat Twitter untuk ajak orang pergi v4ksin, agak aktif la.

“Vaks1n sangat penting. Lagi ramai orang ambil vaks1n, lagi cepat kita boleh kembali kepada kehidupan normal.

“Tolong dapatkan vaks1n dengan segera sebab sangat penting untuk memulihkan negara dan ekonomi,” katanya.

Sumber:https://www.mstar.com.my/

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara