Connect with us

Viral

“Lepas Mereka Cakap, Saya Tengok ‘views’ pun Menurun..” – Ameng minta ‘mereka’ jumpa depan-depan

Published

on

” Rasanya orang yang berfikiran ngatif dan bvruk sangka pada orang ni elok dia pergi m4ti saja lah!”

Itu respon pedas penyanyi Ameng yang dimuatnaik di Instagram beliau pagi ini terhadap segelintir individu yang meninggalkan komen jeIik terhadapnya.

Ameng sebelum itu b3rang apabila ditudvh mengambil barang terIarang ketika sedang membuat persembahan siaran langsung menerusi laman Facebook Artiste Voice of Legend (AVOL) pada petang Sabtu.

Susulan itu, Ameng atau nama sebenarnya, Wan Aminuddin Wan Ismail, 52, membuat laporan terhadap dua individu yang meninggalkan komen ftnah itu di Balai Polis Danau Kota, Setapak, Kuala Lumpur pada pagi Ahad.

” Saya dah pun buat laporan polis dan menuntut dua individu tersebut untuk buat permohonan maaf secara terbuka kepada saya dalam tempoh 24 jam…

” Kalau datang berjumpa dengan saya lagi bagus, baru gentleman, ini cakap belakang-belakang.

” Masa saya tengah buat persembahan live, mereka boleh komen kata yang saya kembali menag1h, sampai cakap saya nampak macam kacip dalam video itu.

” Lepas mereka cakap macam itu, saya tengok views video pun dah menurun…

” Secara tidak langsung ia menjejaskan pendapatan saya yang mengharapkan pada views penonton untuk konsert tersebut,” katanya ketika dihubungi mStar.

Komen individu berbaur f1tnah

Terdahulu, dua individu menulis komen berbaur f1tnah dengan menuduh perlakuan Ameng mengetip gigi ketika sedang menyanyi seolah-olah sedang mengambil d4dah.

” Gigi tak reti duduk diam ya, takkan cas balik?”

” Dah agak mesti ada yang perasan, begitu juga saya tapi bersangkan baik jela eh. Kita bekas mesti tahu kan, ” tulis netizen berkenaan.

Dalam pada itu, Ameng menyifatkan tudvhan itu keterlaluan kerana sebagai seorang bnduan pastinya isu ini amat sensitif memandangkan dia sudah 12 tahun bersih daripada naj1s d4dah.

” Sudah 12 tahun saya berhenti ambil d4dah, roko.k pun dah berhenti sejak dulu. Kalau dia tak percaya, saya boleh ambil ur1ne test, buktikan!

” Bukan senang saya berjuang nak dapatkan kembali kepercayaan peminat selepas empat tahun keluar pnjara sebab kita ini bekas bnduan.

” Kalau niat dia nak bergurau tapi ia beri kesan yang sangat besar kepada saya,” katanya.

Ameng yang merupakan vokalis kumpulan popular 90-an Spring terlibat dalam Konsert Maya RM1 yang menghimpunkan ramai penyanyi popular era sama menghiburkan peminat menerusi konsert secara virtual.

Selain Ameng, turut terlibat dalam konsert tersebut ialah Fredo, Hasnul dan Jatt Ali.

Untuk rekod, Ameng pernah dipenj4ra lapan tahun dan dikenakan 10 kali sebatan oleh Mahkamah Sesyen Melaka pada 12 April 2011 kerana kesalahan penyalahgunaan dad4h.

Penyanyi yang popular dengan lagu Sampai Hati itu kemudiannya dibebaskan pada 14 Jun 2016 selepas lima tahun berada dalam pnjara kerana rekod berkelakuan baik.

Imbas semula, Ameng yang terkenal dengan lagu Bourgenvilla ketika itu disambut isteri, Sabariah Zakariah dan anak, Wan Amar Haikal kira-kira 12 tengah hari.

Sebaik melangkah keluar dari pnjara berkenaan, terbit rasa kekesalan di wajahnya.
Ketika ditemui, Ameng yang berusia 48 tahun sewaktu dibebaskan (gambar atas), bersyukur kerana segalanya dalam keadaan baik untuk dia meneruskan hidup baharu.

” Saya rasa apa saya alami sekarang ini ataupun sebelum ini adalah satu masa yang paling sukar dalam hidup saya, dan saya bersyukur dengan rahmatNya.

” Pada awalnya, saya rasa saya gagal untuk memulakan hidup baru macam hari ini. Tetapi dengan rahmat Allah, sokongan keluarga, kawan-kawan dan semua pihak, saya berjaya mengharunginya.

” Alhamdulilah, saya masih lagi boleh keluar dalam keadaan biasa. Keluarga saya sihat, saya pun sihat dan rasanya tidak ada masalah sampingan,” kata Ameng.

Menurut Ameng, kehidupan di pnjara juga memberikan sinar baharu bagi dirinya kerana menjalani pemulihan yang cukup bermanfaat, termasuk mendalami ilmu agama.

Sumber:mstar dan astr0awani

Kredit kepada penulis mstar: Juliana Johar via Muzik Jalanan

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara