PENDAKWAH selebriti Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Jamalullail berdepan huku.man pen.jara maksimum 30 tahun jika sabit kesalahan bagi dua pertuduhan membabitkan jena.yah sek.sual.

Pertuduhan pertama di Mahkamah Sesyen Petaling Jaya, Da’i Syed didakwa melakukan persetu.buhan luar ta.bii pada 17 Oktober lalu.

Mengikut kertas pertuduhan, dia didakwa melakukan persetu.buhan yang bertentangan dengan aturan ta.bii terhadap penuntut berusia 22 tahun di Blok Empire City, Damansara Perdana kira-kira pukul 3 pagi.

Tertuduh mengaku tidak bersalah setelah pertuduhan dibacakan di hadapan Hakim Faiz Dziyauddin.

dato aliff syukri keluar satu kenyataan selepas dai syed keluar dari mahkamah ia memang dituju khas untuk dai syed dan netizen mula rasa pelik 5fd1ce3698518

Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 377B Kanun Keseksaan yang memperuntukkan huku.man pen.jara maksimum 20 tahun serta seba.tan, jika sabit kesala.han.

Ketika prosiding pada Khamis, Timbalan Pendakwa Raya, Vitiya Monisha Paranthaman memohon tiada jaminan diberikan kepada tertuduh dengan menegaskan kesala.han yang dilakukan adalah serius atas faktor keselamatan serta dikhuatiri mengganggu mang.sa.

Bagaimanapun peguam bela, Syed Amirul Syed Edros pula mengatakan bahawa tertuduh memberikan kerjasama yang baik ketika siasatan polis dan segala pencarian bukti di rumah tertuduh juga telah dilakukan oleh pihak berkuasa.

“Sepanjang siasatan dijalankan tertuduh telah memberikan kerjasama yang baik. Malah semasa siasatan bagi kes tangkapan pertama, tertuduh sendiri hadir tanpa bantahan,” kata Syed Amirul.

Namun Vitiya menawarkan jaminan berjumlah RM100,000 dengan syarat-syarat tambahan jika mahkamah membenarkan jaminan.

Mahkamah kemudian membenarkan tertuduh diikat jamin RM20,000 dengan syarat tambahan iaitu tertuduh perlu melaporkan diri di balai polis berhampiran setiap 1 hari bulan dan tidak mengganggu mang.sa.

Mahkamah juga menetapkan 21 Februari tahun depan untuk tarikh sebutan semula kes.

dato aliff syukri keluar satu kenyataan selepas dai syed keluar dari mahkamah ia memang dituju khas untuk dai syed dan netizen mula rasa pelik 5fd1ce3780112

Nama Aliff Syukri memang tengah ‘panas’ minggu ini dengan kes antara dia dan Wani Comel masih belum dapat kata putus.

Hari ini Aliff Syukri keluar satu lagi posting (kenyataan) tentang Dai Syed.

Selepas keluar berita tentang apa yang dihadapi Dai Syed selepas keluar mahk.amah, usahawan jutawan Dato Aliff Syukri telah mengeluarkan satu kenyataan untuk Dai Syed.

Beliau mendoakan agar segala urusan Dai Syed dipermudahkan.

“Semoga dipermudahkan.. hnya allah yg tahu kebenaran ..semoga allah permudahkan segalanya..” – Aliff Syukri

dato aliff syukri keluar satu kenyataan selepas dai syed keluar dari mahkamah ia memang dituju khas untuk dai syed dan netizen mula rasa pelik 5fd1ce38504ae

Seperti biasa netizen akan meninggalkan komen komen di dalam posting Aliff Syukri

“Datoo..nnt ada org report dato brsubahat pulak..adoii..polis ambik dato pulak nnt doa yg baik2..allah swt permudhkn dgn cra baikk juga”

“Hahahaha, jaga jaga dato nanti org keliru pulak sapa yg mero.gol”

“Kenapa masih support dia lagi dato”

dato aliff syukri keluar satu kenyataan selepas dai syed keluar dari mahkamah ia memang dituju khas untuk dai syed dan netizen mula rasa pelik 5fd1ce396870d

Sumber : http://www.awatttsyeikhh.com/daisyteddalifff/

Previous articleK4nser Tahap Lima
Next article[TERKINI] Berdepan Hukvman 30 Tahun Penj4ra, Ini Pengakuan Da’i Syed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here