Gara-gara memuat naik sebuah video mempersenda pakaian tradisi orang Iban, pasangan personaliti media sosial sensasi Durian Kimchi iaitu Ryzal Ibrahim dan Maryam dikecam hebat oleh netizen dan rakan artis yang tersinggung dengan perbuatannya itu.

Video yang di muat naik itu memperlihat Ryzal memberi komen mengenai pakaian tradisi Iban yang digayakan oleh Maryam dengan membahasakannya sebagai ‘kain meja’ dan ‘alas televisyen’ sehingga mengundang kemar4han ramai, terutamanya rakyat Sarawak.

kami hanya bergurau dikcam hebat kerana persnda pakaian tradisi orang iban pasangan durian kimchi tampil mohon maaf 60af081a59389kami hanya bergurau dikcam hebat kerana persnda pakaian tradisi orang iban pasangan durian kimchi tampil mohon maaf 60af081a75753kami hanya bergurau dikcam hebat kerana persnda pakaian tradisi orang iban pasangan durian kimchi tampil mohon maaf 60af081a89050

Bukan sahaja dihent4m netizen, malah pasangan itu juga turut menerima kritikan hebat dari rakan-rakan artis seperti Bob Yusof, Alyssa Joanne dan Faye Kusairi yang tidak bersetuju dengan tindakannya mempersendakan pakaian tradisi Iban.

Setelah menerima banyak kecaman dan kritikan, pasangan itu tampil memohon maaf di dalam sebuah video yang di muat naik di laman Instagram mereka.

Ryzal di dalam video itu turut mengakui kesalahan yang dilakukannya disifatkan sebagai ‘tidak menjaga sensitiviti’ rakyat Sarawak, beliau juga menegaskan bahawa tidak ada niat lain selain hanya mahu bergurau dengan isterinya, Maryam.

Malah Ryzal juga memberitahu bahawa isterinya itu tidak ada kena mengena dengan gurauan yang dilontarkannya kerana Maryam tidak memahami apa yang dikatakan oleh beliau.

Kami berharap Ryzal belajar dari kesilapan dan lebih berhati-hati dalam percakapannya selepas ini.

Sumber : Twitter dan Instagram Ryzal Ibrahim, Maryam, Bob Yusof, Alyssa Joanne, Faye Kusairi

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : hotfm

Previous article“Makln Kurvs Kenapa?Makan H4ti Ke..”Pervbahan Bentvk Bad4n Datin Shahida Jad1 T4nda Tanya
Next article“Depa dari Johor, saja balik mai raya hari tu” – Warga Emas Ded4h Anak Menantu Deg!l Punca Dij4ngkiti & Meninggl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here