“Kami akan buat sampai boleh”- Kenyataan ahli bomba apabila cuba selamatkan bayi yang t3rperangkap dalam kereta

Beberapa minggu yang lalu tular satu rakaman klip dimana pasukan bomba cuba selamatkan bayi yang dipercayai terperangkap dalam sebuah kenderaan.Kerisauan ibu dan bapa kepada bayi tersebut sehinggakan menelefon pasukan penyelamat untuk membantu mereka membuahkan hasil..

Difahamkan kejadi tersebut berlaku di waktu malam dan kereta yang dinaiki oleh keluarga itu terkunci ketika ibu dan bapa keluar dari kereta untuk ke satu tempat. Ketika ingin masuk, kereta yang dinaiki terkunci dan bayi mereka terperangkap di dalam kereta tersebut.

Video penuh boleh disaksikan di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen dan nasihat diberikan seperti :

@ѕαуαнαηуαкєηтαηg :Aku tak akan tinggalkan anak kecil kat dalam kereta walaupun sekejap dah byk berlaku kes mcm ni

@Shafizzariah:terbaik ju..ju penyelamat kami semoga diberikan pahala yg melimpah..

@Along Eifa:pnh tgk kes mcm nieh depan mata parents bdk tu xcall bomba org len call xdn hbis org nk buat aduan parents pecahkn dulu dh cermin belkng risau kan bby

@en.em.y:Alhamdulilah Moga Allah lindungi keluarga Tuan-Tuan Bomba semua

@misz_Apple:baby steady ja,rileks laa abg Bomba kita ok je.. Alhamdulillah tiada ap2 berlaku. comel2 baby. tq abg bomba

Berikutan itu, bayi tersebut terselamat kerana enjin kereta tersebut tidak dimatikan dan bayi tersebut masih boleh bernafas seperti biasa. Tambahan pula dengan bantuan pasukan penyelamat, bayi tersebut dapat dikeluarkan dengan keadaan yang selamat dan tidak memudaratkan…

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok…

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*