Connect with us

Entertainment

“kalau dia tak jawab nampak sangat dia b0doh kan” – Pengarah Nur Bid4s Kenyataan Zed Zaidi Kata Drama Malaysia ‘Sy0k Sendiri’ Punca G4gal Di Negara Jiran

Published

on

Sebelum ini, dimaklumkan bahawa drama Nur tidak mendapat sambutan di negara Indonesia dan ia hanya bertahan satu episod sahaja.

Disebabkan itu, hari ini menerusi Utusan Malaysia Presiden Persatuan Seniman Malaysia (Seniman), Rozaidi Abd. Jamil atau Zed Zaidi memberi satu kenyataan ketika ditanya berhubung isu drama Nur ini, dia meluahkan rasa kes4l bahawa mutu drama di Malaysia ini hanya layak untuk siaran Malaysia sahaja.

Tambahnya lagi, kualiti drama Malaysia baginya ‘syok sendiri’ yang menjadi punca utama drama tempatan gagal mendapat tempat dalam mana-mana stesen televisyen Indonesia.

“Abam percaya dia main b4ntai jer apa dia nak cakap. Blur! Janji aku kena jawab soalan reporter ni sbb kalau dia tak jawab nampak sangat dia b0doh kan” – Shahrulezad Mohameddin

Terpanggil dengan kenyataan itu, pengarah drama tersebut, Shahrulezad Mohameddin atau lebih mesra dengan panggilan Budak Ijat tampil memberikan respon terhadap kenyataan Zed Zaidi menerusi Instagram selepas menjelas beberapa perkara ini.

Katanya, dia tak nak ambil kisah dengan perkara ini dan kata-kata sedemikian rupa tidak memberi kesan kepadanya.

Tambahnya, dia buat drama ini memang khusus untuk peminat drama Melayu bukannya berebut untuk pasarkan ke luar negara.

“Semua org berhak memberikan pendapat memasing. Lagipun abam bukan buat drama just to please semua org termasuk s4ngap nak ke luar negara bagai. Abam buat drama hanya untuk peminat drama Melayu khususnya peminat drama Radiusone.”

Kata Budak Ijat lagi, bukanlah dirinya yang paksa untuk ditayangkan tapi pihak dari negara jiran itu sendiri yang mahukan drama itu daripadanya.

“FYI, Yg meniiru idea drama abam bukannya abam tapi dari derang. Yg nak beli drama abam bukannya abam yg paksa tapi stesyen derang yg beria ia nak beli syndicated right sampai dua season. Dan yg decide tak nak t4yang padahal baru first eps pun bukan abam yg suruh.”

Menurutnya lagi, ada kemungkinan drama itu akan ditayangkan semula dengan jadual lain.

“Semuanya gara2 desakan peminat drama Nur dari seberang yg ‘m4rah’ bila drama Nur dihentikan t4yangan secara tiba tiba.”

Sepatutnya peranan Stesen TV & Finas promote drama tempatan ke luar negara

Tambahnya lagi, dia sikit pun tak kisah jika dramanya hanya nampak gah di sini kerana drama yang dihasilkannya.

“Semua perh4tian ini adalah rezeki dari Allah semata. Walau hanya lima org yang menonton tapi kalau yang menontonnya ikhlas menyokong dan mendapatkan kebaikan dari drama abam alhamdullilah. Senang cerita abam tak terlalu gh4irah pun nak jadi hero atau pelopor dalam mengeksport drama abam keluar negara sbb hak drama ni bukan di atas tangan abam lagi.”

Dia juga tegaskan bahawa stesen TV dan Finas yang patutnya memainkan peranan penting untuk eksport drama tempatan keluar negara.

“He(Zed Zaidi) know nothing pasal issue drama Nur”

Berhubung dengan kenyataan Zed Zaidi, Shahrulezad anggap bahawa Zed Zaidi ini orang yang tak tahu apa-apa tapi hanya nak jawab apabila disoal wartawan.

“Pasal statement shallow Zed Zaidi abam cuma mampu gelak jer. He know nothing pasal issue drama Nur kenapa dikatakan g4gal menembusi pasaran di sana. Abam percaya dia main bantai jer apa dia nak cakap.”

“Blur! Janji aku kena jawab soalan reporter ni sbb kalau dia tak jawab nampak sangat dia b0doh kan. So korang sendiri la yg nilai jawaban dia. Bulan bulan poser macam ni abam tak koser nak sentap sentap bagai.”

Terbaru, pengarah Nur memuatnaik jadual baru yang akan menayangkan drama ini di Indonesia.

Guys. Actually abam dapat jadual baru tayangan drama Nur di Indonesia dari minggu lepas lagi. Tapi abam malas nak update kat sini sbb abam macam nak move on jer dengan issue kenapa drama Nur dihentikan serta merta di sana walaupun baru dit4yangkan satu eps.

So abam up jadual baru ini untuk Zed Zaidi sebenarnya. Just nak bagitahu dia drama Malaysia yg dia kata tak der kualiti ni sebenarnya dapat tarikh tayangan baru dari stesyen di sana Bukan satu stesyen yer tapi dua stesyen. Alhamdullilah. Dan jangan tanya abam kenapa derang pull out drama Nur sebelum ni dan sekarang mereka masukkan balik dalam roaster derang. Cuma derang yg tahu jawabannya.

Tapi dengar kata semua ni berlaku disebabkan desakan peminat peminat drama Nur dari seberang yg marah bila drama ni dihentikan. Katanya laaahhhhh. Aku tak berani nak kata yer atau tak sbb nanti orang kata abam yg perasan. So kalau betul bagai dikatakan. Alhamdullilah drama yg dikatakan tak der kualiti dan rating serta syok sendiri ni akhirnya masih ada rezeki ditayangkan di sana.

And to Zed Zaidi. Eat this bro! Ko tak tengok drama aku pastu ko nak bunyik macam macam. Ale uto laaa 😂😂😂😂

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber: LOBAKMERAH

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara