GARA-GARA pernah dikaitkan mempunyai hubungan istimewa dengan Da’i Syed, usahawan kosmetik iaitu Joy Revfa turut terkena tempias isu berhubung kontr0versi pendakwah muda itu.

Joy mendedahkan dia menerima banyak mesej di laman sosial selain namanya turut dipetik di ruangan komen berita dakwaan Da’i Syed mer0gol seorang gadis.

Pemilik nama Siti Arifah Amin ini berkata, biarpun Da’i Syed gemar mengusik dan kelihatan n4kal namun pendakwah itu tidak pernah berkelakuan tidak sen0noh terhadap wanita.

951304

Joy turut berkongsi perkara itu di laman Instagram.

“Sejak isu itu menjadi tular, saya terima banyak DM dan ramai netizen yang tag nama saya ruangan komen berita berkaitan Da’i Syed.

“Sebenarnya, Da’i Syed ini memang nampak n4kal dan suka mengusik walaupun dia seorang pendakwah. Tapi sepanjang berkawan dengan dia, tak pernah lagi dia 4niaya perempuan.

“Itu yang saya tahu la. Dia seorang kawan yang baik hati dan selalu kongsi ilmu dengan saya. Malah, dia juga menghormati saya sebagai seorang kakak,” katanya kepada mStar.

Joy yang bakal menceburi bidang lakonan turut berkongsi mengenai perkara itu di laman sosial miliknya.

Bagi saya, tvduhan yang dibuat itu terlalu ber4t dan s3rius.

JOY REVFA

USAHAWAN KOSMETIK

Sekitar Mei tahun lalu, Joy pernah berkongsi foto bersama Syed sehingga menimbulkan spekulasi mereka mempunyai hubungan cinta.

Bagaimanapun Syed tampil menafikan perkara itu dan menganggap Joy sebagai kakak.

Sejak Selasa lalu, nama Da’i Syed menjadi perbualan hangat netizen selepas seorang pengguna Twitter mendakwa rakannya menjadi mangsa r0gol pendakwah itu.

Enggan berdiam diri, Syed atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail membuat laporan polis bagi men4fikan d4kwaan tersebut.

951305

Da’i Syed buat laporan polis bagi men4fikan d4kwaan mengenai dirinya.

Dalam pada itu, Joy berpendapat tudvhan yang dilemparkan terhadap Syed itu sesuatu yang ber4t dan s3rius.

Bekas isteri kepada penyanyi Hafiz Hamidun ini berharap semua pihak yang terlibat dapat bersemuka untuk menyelesaikan isu tersebut supaya tiada pihak yang ter4niaya.

“Bagi saya, tudvhan yang dibuat itu terlalu berat dan serius. Tapi sekiranya dakwaan itu benar, mohon mangs4 yang terlibat itu tampilkan diri.

“Supaya kedua-dua pihak tak teraniaya. Daripada apa yang saya baca dan faham, individu yang membuat dakwaan itu bukan m4ngsa,” ujarnya.

Sumber: mstar

Previous articlePenat jaga badan, Sekali A Aida tolak lamaran RM20 juta. Ini alasan padu dia
Next articleTerb0ngkar Siapa Pendakwah Dit4han Polis

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here