Connect with us

Entertainment

Influencer ‘M4rah’ Geland4ngan Dik0mpaun RM1,500 Gara Gara Ini

Published

on

PETALING JAYA: Pengasas butik dan influencer terkenal dik0mpaun RM1,500 selepas video lelaki itu dikatakan mem4rahi seorang warga emas dengan tidak memakai pelitup muka tular di media sosial hari ini.

Dalam video berdurasi 49 saat itu menunjukkan individu itu tidak memakai pelitup muka sambil mengeluarkan kata-kata seakan-akan memar4hi warga emas di pusat transit gel4ndangan di Jalan Pahang dekat sini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sherry Ibrahim (@sherryibrahim)

K3tua P0lis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Mohamad Zainal Abdullah berkata, si4satan dijalankan mendapati kejadian tersebut berlaku kira-kira pukul 11.30 pagi semalam apabila individu itu menyampaikan cer4mah motivasi bertajuk ‘Ubah Hidup’ kepada 20 orang gel4ndangan.

Katanya, pihaknya telah memanggil individu itu ke Ibu pejabat P0lis Daerah (IPD) Dang Wangi bagi memberi keterangan berk4itan ins1den itu.

“Kita mengeluarkan kompaun sebanyak RM1,500 kepada individu itu atas kesal4han tidak memakai pelitup muka ketika berada di pusat transit gelandangan tersebut.

“Tind4kan ini adalah mengikut Peraturan 17 (1) Peraturan-Peraturan Penc3gahan Dan Pengawalan Peny4kit Berj4ngkit (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan J4ngkitan ) Pelan Pemulihan Negara 2021,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambahnya, orang ramai dinasihatkan supaya terus mematuhi prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan Majlis Keselamatan Negara dalam memerangi wab4k C0vid-19.

Jelasnya, kegag4lan mematuhi SOP membolehkan tind4kan diambil di bawah undang-undang dan peraturan yang masih b3rkuat ku4sa.

Terdahulu, tular tind4kan seorang lelaki dipercayai ‘influencer’ dengan meninggikan suara kepada gel4ndangan warga emas di Pusat Transit Geland4ngan Kuala Lumpur baru-baru ini menimbulkan kem4rahan orang ramai dan netizen.

Menerusi video berdurasi 49 saat itu, tindakan lelaki tersebut mempersoalkan kepada warga emas itu menyesal kerana tidak berusaha sewaktu muda sehingga dia menjadi gel4ndangan disifatkan sebagai bi4dab dan menj4tuhkan air muka warga emas terbabit.

 

Sumber:utusan

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara