“Ikan Siakap 3 Rasa M4ti Tert3mb4k Di Sempadan Msia-Thai” – Maria Tunku Sabri Dikec4m Sebab Tak Sens1tif?

Semalam, viral di media sosial tentang perkongsian daripada bekas pengacara program Jalan-Jalan Cari Makan, Maria Tunku Sabri apabila caption dalam salah satu posting terbarunya itu telah mengundang kemarahan warganet.

Dalam posting menerusi Instagram miliknya, Maria yang begitu aktif dalam berkongsikan resipi-resipi masakannya itu ada buat menu Siakap 3 Rasa, tetapi nama resepi itu mengundang rasa kurang senang netizen

IKAN SIAKAP 3 RASA M4TI TERT3MBAK DI SEMPADAN MSIA -THAI

Netizen jadi berang kerana Maria cuba kaitkan dengan isu semasa yang melibatkan  anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) yang bertugas di pos sempadan Malaysia-Thailand, terbvnuh akibat dit3embak baru-baru ini.

Dalam posting tersebut, Maria menzahirkan rasa simpatinya terhadap insiden itu, namun apa yang mengundang rasa beng4ng warganet apabila dia menamakan resepi Siakap 3 Rasa itu dengan ins1den tersebut.

Dianggap tidak sensitif, tweet kec4man itu meraih 1.4K jumlah retweets dalam masa 20 jam ia dikongsikan.

Namun begitu, caption itu telah diubah semula.

Mungkin ini cara pendekatan Maria untuk menyampaikan rasa simpatinya terhadap apa yang menimpa kepada m4ngsa dan ia mungkin disalah tafsirkan. Kalau diperhatikan pun, dalam video itu caranya begitu santai.

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*