Ibu Bayi Tertukar Dituduh Saja Buat Marketing Mudah, Skali Komen Individu ini Semasa Sedang ‘LIVE’ Mendapat Perhatian

“Saya melahirkan bayi lelaki pada 2.36 pagi Jumaat lalu dan diletakkan di bawah jagaan hospital. Pada 8.30 pagi, saya minta nak lihat bayi dan jururawat bawa masuk ke bilik. Saya menyedari wajah lain tapi tidak meng.esyaki apa-apa kerana katil bayi tertera nama saya.

“Saya dibenarkan pulang ke rumah petang semalam. Kami menyedari bayi itu bukan anak kami ketika suami mahu mem.otong tanda nama pada kaki bayi itu dan mendapati ia milik wanita lain,” kata Suriani seperti yang dilaporkan.

Suriani dan suami, Mohammad Syafiq Irfan Azman kemudian menghubungi h.ospital dan mereka diminta ke h.ospital itu untuk proses pertukaran semula bayi.

“Pagi ini saya ke h.ospital untuk pemeriksaan lanjut. Saya harap pihak h.ospital bertanggungjawab dan saya akan merujuk k.es ini dengan p.eguam untuk t.indakan susulan,” katanya.

Keja.dian itu tular di media sosial selepas Siti Suriani membuat perkongsian di Facebook (FB) Live bermula 7.40 malam tadi.

Sementara itu, seorang lagi ibu terba.bit, Diana Hanani Abdullah, 23, turut ke.cewa dengan in.siden itu yang menyebabkan e.mosinya tergang.gu.

Diana melahirkan bayi lelaki secara pemb.edahan di hospital sama pada 3.02 petang 10 Jun (Khamis) dan dibenarkan pulang ke rumah di Puncak Alam, Selangor, pada 12 tengah hari kelmarin.

“Saya hanya mengetahui bayi tertukar apabila pihak h.ospital menghubungi saya malam tadi. Saya sangat terkejut lalu minta suami ambil tanda nama anak yang sudah dibuang dalam bakul sampah dan mendapati tertera nama Siti Suriani.

“Kami terus ke h.ospital malam tadi. Proses pertukaran semula bayi berlaku dalam suasana penuh e.mosi kerana sudah menyayangi bayi dijaga seperti anak sendiri,” katanya yang sudah membuat laporan polis.

Pengesahan daripada pihak Polis

Polis mengesahkan telah menerima la.poran berhubung keja.dian membabitkan pasangan dikatakan tertukar bayi di sebuah hospital swasta, di sini, pada Sabtu.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib, berkata laporan berkenaan dibuat oleh suami kepada usahawan dalam talian, Siti Suriani Wahiddin, di Ibu Pejabat Polis Daerah Shah Alam pada 9 pagi Ahad.

“Laporan polis dibuat selepas si suami menyedari nama ibu pada tanda nama di kaki bayi tersebut bukan nama isterinya semalam (Sabtu), tetapi nama wanita lain yang dipercayai turut melahirkan bayi di h.ospital sama.

“Pihak polis IPD Shah Alam telah menjalankan s.iasatan awal dan pihak kami telah merujuk kepada bahagian perundangan Jabatan S.iasatan J.enayah (JSJ) Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor dan juga bahagian per.undangan JSJ Bukit Aman dan telah dipu.tuskan bahawa k.es ini, tiada unsur j.enayah yang berlaku,” katanya ketika dihubungi pemberita.

Tengah Buat Live Ada Komen Masuk Serta Jawab Pasal Marketing

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja ya.

Kredit : RomKayangan via citemaya

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*