Tiada lagi sidang media harian KKM, hanya 3 kali seminggu selepas ini

Selepas 3 bulan memberi maklumat berkaitan perkembangan pendemik Covid-19 di Malaysia setiap hari, hari ini merupakan sidang media terakhir Kementerian kesihatan Malaysia bersiaran setiap hari.

Sidang media harian terakhir

Selepas ini, pihak KKM hanya akan membuat sidang media 3 kali seminggu iaitu padaa Isnin, Rabu dan juga Jumaat. Perkara tersebut dimaklumkan oleh Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dalam sidang media harian jam 5.30 petang sebentar tadi.

Maklumat Covid-19 hari ini

Dalam sidang media itu juga tadi telah memaklumkan bahawa terdapat 54 kes sembuh dilaporkan dengan 41 kes positif baharu. namun begitu, tiada pertambahan kes kematian dilaporkan pada hari ini.

Seperti biasa, diakahir sidang media tersebut, Dr Noor Hisham memberi nasihat kepada seluruh rakyat Malaysia agar terus kekal menjaga kesihatan dan mematuhi SOP agar tiada sebarang penularan kembali belaku di negara ini.

Sumber : Ohmymedia.cc

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*