Connect with us

Entertainment

‘Hang tau dak aku sapa?’ Ape Hal Tu Lan Pet Pet Dengan Pengh4ntar Makanan

Published

on

Kuala Lumpur: Video pelawak popular, Lan Pet Pet memvkul seorang lelaki dipercayai penghantar makanan menarik perhatian netizen selepas tu.lar di media sosial sejak malam tadi.

Menerusi video yang dirakam pengguna jalan raya ini, pelawak dan pelakon dari kumpulan Senario itu dilihat mer4ngkul le.her lelaki terbabit dan memuk.ul kep4lanya.

Dalam masa sama, Lan turut diten4ngkan oleh tiga lagi lelaki daripada terus memu.kvl lelaki itu dalam kej5dian yang berlaku di tepi jalan raya itu.

Dalam keadaan m4rah, Lan turut menj3rkah lelaki itu dengan kata-kata berbaur am4ran, ‘hang duduk Tropicana nak tunjuk s4m.seng kat aku. Hang tau dak aku sapa?’

Bagaimanapun, tidak dapat dipastikan bila dan di mana lokasi kej4dian itu.

Sementara itu, usaha Harian Metro menghubungi Lan bagi mendapatkan reaksinya mengenai kejadian itu buat masa ini tidak berjaya.

Sebelum ini, Lan atau nama sebenarnya Mazlan Ahmad, 51, mencetuskan kegem.paran ramai apabila memu.kul seorang pengawal keselam4tan, Yahya Manap atau Pak Ya, 71, pada 6 April 2019.

Dia dide.nda RM2,000 oleh Mahkamah Majistret Seremban pada 15 April 2019 selepas meng4ku bers4lah terhadap perbuatan yang dilakukan di Acacia Park Desa Jati, Nilai, Negeri Sembilan.

https://twitter.com/i/status/1389380483725762561

Ketua Polis Daerah Nilai, Superintendan Mohd Nor Marzukee Besar berkata, huku.man itu dijatuhkan sebaik pelawak berasal dari Kedah itu meng.aku s4lah di atas pert.uduhan dikenakan terhadapnya.

“Kes dianggap selesai kerana pelakon ini sudah dihadapkan di mahkamah dan did3nda,”

Apa kata anda? Kongsikan bersama kami

Sumber :

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara