Connect with us

Viral

“Bukan bermaksud kau kena jadi Bodo..” – Kenyataan Prof Muhaya Disalahtafsir?

Published

on

Tula dalam media sosial minggu ini gara gara satu video yang Prof Muhaya menggunakan ayat ‘Bodoh Bodoh’ seandainya seorang wanita itu ingin mencari jodoh.

Namun, dalam satu halaman FB Hasbuljalil, dalam penulisan nya maksud tersirat yang ingin disampaikan oleh Prof Muhaya itu berbeza dengan apa yang diutarakan oleh masyarakat terutama yang membangkangnya ialah Doktor Amalina.

Penulisan penuh Hasbuljalil:

“BodohBodoh depan suami tu yang Prof cakap Metafora je….bukan bermaksud kau kena jadi Bodo Bangang Bebal depan suami.

Maksud dia kau kena la rendah diri sikit…contoh kau nak bukak botol malas nak beriya, ko acah2 la suruh laki kau bukak, masa muda ko bawak kete mcm Letty Toretto, dah kawin nanti buat2 la bawak kete mcm baru ambik lesen depan laki kau.

Sebelum kawin skill helikopter pun ko pernah try, depan suami buat la acah gadis sunti terakhir…
Contoh mcm movie Mr&Mrs Smith yg Angelina Jolie dengan Brad Pitt tu….walopun watak Bini dia lagi power dan advance dari laki dia…tapi kat rumah dia acah2 lemah je…sebab respect suami…..Nampak, Hollywood pun paham benda ni….kau yang London celup boleh bebal tak paham.

Yang Prof ni pun satu hal….pegi sebut “Bodoh2 depan suami”…puak2 kayangan liberal ni mana paham bahasa kampung….lain kali sebut “Wife should Pretend Innocent infront Husband” baru la paham.

Aku yg bukan Doktor & Prof ni pulak nak bagi penerangan.”

Jom lihat juga apa kata orang ramai:

Jangan lupa komen yang baik baik sahaja ya.

Sumber: FB Hasbuljalil

 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara