Connect with us

Entertainment

Tak Sempat Rai Hari Jadi Rakan.. Geng Ysuku Dic3kup p0lis Gara2 Hal Ini..

Published

on

#gambar sekadar hiasan

KUALA LUMPUR – Sekumpulan penunggang motosikal yang melakukan aksi berb4haya ketika berkonvoi ke Port Dickson, Negeri Sembilan semata-mata mahu meraikan sambutan hari lahir rakannya terb4ntut selepas dit4han p0lis di Lebuhraya Kuala Lumpur – Seremban arah selatan, semalam.

Timbalan Pengarah (Penguatkuasaan/Kawalan Lalu Lintas/Pengurusan Saman) Jabatan Sias4tan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Bukit Aman, Datuk Mohd Nadzri Hussain berkata, kegiatan itu dikesan sepasukan pegawai dan anggota JSPT Bukit Aman kira-kira jam 10.10 pagi.

Menurutnya, Ops Samseng Jalanan ini mendapati penunggang motosikal terbabit melakukan aksi ‘sup3rman’, z1g-zag dan menundvkkan badan.

Polis men4han 10 lelaki di Lebuhraya KL – Seremban, semalam, selepas didapati melakukan 4ksi tungg4ng yang merbah4ya.

“Tidak beberapa lama kemudian, kesemua 10 penunggang motosikal terbabt berjaya dit4han di dua lokasi berasingan di hentian Seremban serta Plaza Tol Port Dickson, Negeri Sembilan.

“Kesemua tangk4pan kemudian telah dibawa ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Nilai untuk sias4tan lanjut,” katanya kepada Sinar Harian hari ini.

Mohd Nadzri berkata, siasatan awal mendapati kesemua susp3k dalam perjalanan dari Merapoh, Pahang ke Port Dickson, Negeri Sembilan untuk menyambut hari lahir rakannya.

Katanya, selain itu, polis juga bertindak meny1ta kesemua motosikal untuk tindakan lanjut.

“Kesemua tangk4pan berusia 19 hingga 30 tahun kini direman tiga hari. K3s disi4sat di bawah Seksyen 42(1) Akta Peng4ngkutan Jalan 1987,” katanya.

Sumber: SH

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara