Connect with us

Entertainment

Gadis Cerita Kisah Sebenar

Published

on

Sejak beberapa hari lalu heboh dengan berita seorang pendkwah muda dikenali ramai yang didakwa mer0-goI seorang gadis berusia 23 tahun.

Berita hari ini pula mengatakan pendkwah terbabit sudah pun ditahan rem4n.

Dalam pada itu, gadis yang mendakwa dirinya dir0-goI akhirnya tampil menjelaskan perkara sebenar.

” Saya tiada kekuatan untuk membuat Iaporan poIis sebelum ini kerana takut selepas diugvt,” kata seorang wanita berusia 23 tahun yang mendakwa menjadi mngsa r0-goI pendkwah muda seperti yang tular di media sosial, baru-baru ini.

Wanita yang dikenali sebagai Mia (bukan nama sebenar ) itu berkata, antara sebab lain dia tidak membuat Iaporan ketika itu adalah kerana ibu bapanya tidak mengizinkan.

(GAMBAR ATAS KIRI ADALAH SEKADAR HIASAN)

Ugvt sam4n jika lapor polis

” Pendkwah terbabit pernah ugvt nak sam4n jika saya buka mulut atau membuat Iaporan poIis.

” Ibu bapa juga tidak benarkan saya membuat Iaporan poIis kerana malu jika perkara ini menjadi kecoh dan diketahui ramai.

” Namun, selepas mendapat sokongan dan bantuan daripada beberapa pihak, saya beranikan diri untuk membuat Iaporan poIis, Rabu lalu,” katanya ketika dihubungi Harian Metro, hari ini.

Menurutnya, dia berharap Iaporan yang dibuat dapat menegakkan keadilan selepas melalui pelbagai der1ta dalam hidup.

” Saya berharap selepas ini keadilan dapat ditegakkan sekali gus membayar semula der1ta yang pernah saya alami sebelum ini.

” Sedikit sebanyak dapat melegakan hati selepas memendamnya sekian lama,” katanya.

Terdahulu, Harian Metro melaporkan seorang pendkwah selebriti ditahan poIis malam tadi bagi membantu si1asatan kes dakwaan mer0-goI seorang gadis di Shah Alam, Selangor, tahun lalu.

Suspk berusia 25 tahun itu ditahan kira-kira jam 11 malam selepas tampil memberi keterangan di Ibu Pejabat PoIis Daerah (IPD) Shah Alam.

Ketua PoIis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib dipetik sebagai berkata, pihaknya menerima Iaporan mngsa berusia berhubung perkara itu, semalam.

Katanya, mngsa dipercayai keluar dengan suspk yang dikenali menerusi Instagram pada 11 September tahun lalu

Da’i Syed buat Iaporan poIis

Sementara itu dalam Iaporan berasingan, pendkwah muda, Da’i Syed, 25, atau nama sebenarnya Syed Shah Iqmal Syed Mohammad Shaiful Syed Jamalullail membuat Iaporan poIis terhadap pemilik akaun Twitter, Ainunnnajwa yang didakwa memf1tnahnya mer0-goI seorang gadis.

Laporan itu dibuat di Balai PoIis Mutiara Damansara, di sini, jam 5.45 petang Selasa lalu susulan pemilik akaun berkenaan mendakwa rakannya mengalami tr4uma selepas menjadi mngsa r0-goI pendkwah itu.

Kesal dengan tuduhan berkenaan, Syed berkata, Iaporan itu dibuat untuk membersihkan nama baiknya, selain melindungi dirinya daripada dikaitkan dengan dakwaan tidak berasas itu.

” Tuduhan itu terlalu berat dan menjatuhkan maruah serta reputasi saya. Saya terkejut dengan tuduhan itu dan menyifatkan ia sebagai f1tnah paling buruk yang pernah saya hadapi selama menjadi pendkwah.

” Saya memandang serius perkara ini dan berharap pihak berkuasa dapat menjalankan sqiasatan lanjut kerana dakwaan itu mencemarkan nama baik saya,” katanya.

Menurut Syed, dia menganggap f1tnah yang dilemparkan sebagai dugaan dalam menjalankan tanggungjawab sebagai pendkwah.

” Saya berharap isu ini dapat diselesaikan dengan segera kerana ia mencalarkan maruah saya dan keluarga.

” Saya anggap kntroversi ini sebagai dugaan dalam saya menjalankan tanggungjawab untuk menyalurkan mesej Islam,” kata beliau.

Sumber : http://limauais.pw/2020/11/27/baru-sekarang-mia-buat-laporan/

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara