Connect with us

Entertainment

‘Dua Hari Lagi Nak Raya, Tak Cuti Raya Ke?’ – Gur4uan Sp0ntan Sesama ‘Fr0ntliners’ Buat Netizen Terhibur

Published

on

Tahun ini merupakan kali pertama buat orang ramai tidak boleh pulang beraya ke kampung untuk menyambut Hari Raya Aidiladha ekoran k3s C0VID-19 yang telah meningkat sehingga 5 angka.

Terbaharu, tular satu rakaman video TikTok yang dimuat naik oleh @itsmezack2 menunjukkan sebuah ambulans mengusik petugas-petugas yang sedang menjaga SJR pada waktu malam.

@itsmezack2

Wat hallll lahh

♬ original sound – SYAMIL___


“Dua hari lagi nak raya, dua hari lagi nak raya. Tak cuti ke?” ringkas sahaja soalan yang diajukan namun sangat ‘mendalam’ maksudnya.

Ternyata video pendek tersebut telah meraih lebih 1.2 juta tontonan dan 3 ribu komen oleh pengguna TikTok yang lain. Ramai yang geli hati apabila melihat ambulans tersebut ‘menyakat’ petugas SJR lain.

Pada masa yang sama, mereka turut mendoakan agar tuhan mempermudahkan urusan dan membalas semula peng0rbanan setiap para fr0ntliners dengan kebaikkan dun1a dan akh1rat.

Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2

Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2

Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2

Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2

Sumber Gambar: TikTok Itsmezack2

Menurut orang ramai, begitulah cara para frontliners menceriakan hati masing-masing tatkala semua orang sedang bertungkus-lumus melandaikan penularan w4bak pandemik ini.
Pada masa yang sama, kerajaan telah memaklumkan pengetatan sekatan jalan raya (SJR) dan pihak PDRM akan mengumum sama ada akan membuat pemeriksaan meng3jut rumah ke rumah esok sempena sambutan Aidiladha, lap0r Berita Harian.

 

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Sumber:thevocket

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara