“Dia dah menc0nteng arang industri seni”- Respon Awie berkenaan aksi p4n4s Zul Ariffin yang memilih untuk ‘sed4p’

Menerusi satu klip yang berdurasi beberapa saat itu, Awie yang merupakan artis seni yang tersohor dan dikenali ramai atau lebih senang digelari sebagai artis otai menyatakan pendapat beliau mengenai isu seorang pelakon yang menjadi kontroversi baru baru ini,Zul Ariffin. Kenyataan beliau disokong penuh oleh para netizen kerana Zul Ariffin dikataka sudah mencemar industri seni dengan adegan seperti itu..

Difahamkan, ketika ditemu bual Awie menjelaskan bahawa Zul Ariffin diberi hak atau peluang untuk metolak tapi beliau masih memilih untuk menerima dan melakonkan aksi tersebut. Tindakan beliau dengan menerima membuat aksi tersebut telah pun memalukan seluruh industri seni. Awie menyatakan lagi bahawa beliau sudah lama makan garam dalam industri tersebut. Beliau juga telah membuat perbezaan antara zaman 70-an dengan sekarang, netizen pada masa kini lagi dasyat untuk memberi segala ulasan dan komen berbanding tahun sebelumnya..

Video penuh boleh ditonton di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen dan reaksi diberikan seperti :

@adamzulkifli_:awie dulu lagi sedap. dia makan garam dah.

@Ilias Matza:pengarah, penerbit, penulis skrip, pelakon semua bersalah. pelakon xkan buat kalau pengarah xarahkan.

@Yoamiloi:Zul arifin pernah berlakon sekali dengan awie dalam bikers kental dan zombie kampung pisang

@Puteri Salju:Ayat awie mmg win

@syzwn3196:Apabila legend berkata2 padu deep terang2 lagi bersuluh “benda boleh tolak tapi Zul memilih sedap”

@GENERALJOE:Otai dh bersuara semua terdiam

@annajannah1988:benda boleh elak, jgn terima boleh je mintk dgn pengarah… drama2 luar ngra even diorg non muslim tpi adegan2 mcm tu if diorg xnk diorg tolk..

Awie juga menasihati semua yang berada di industri seni supaya untuk memainkan peranan seeloknya dan tidak mengesyorkan adegan seperti itu ditayangkan di khalayak ramai. Beliau juga tidak kisah tentang adegan tersebut kerana beliau pernah melakonkan watak sebegitu dahulu kala tapi sebaiknya babak tersebut tidak dimainkan di Malaysia dan beliau tidak begitu menggalakkan untuk terusan membuat aksi tersebut hanya untuk naikkan “rating” drama.

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber di Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*