Seorang pelajar kolej berusia 18 tahun yang dipercayai ma.bVk mengalami kema.l4ngan setelah mel4n.ggar lampu merah berhampiran Bukit Bintang menuju ke Kampung Pandan.

Dalam kejadlan yang berlaku pada pukul 11.30 malam pada 6 Disember, pelajar itu cuba melarlkan diri setelah m3rempuh kenderaan lain, tetapi akhirnya berjaya ditah4nn oleh orang ramai, lapor Oriental Daily.

Banyak penonton merakam video, di mana svspek dilihat dipVkul oleh orang ramai sementara yang lain menj3rlt kepadanya, menvduhnya cuba mel4r.ikan diri.

Menurut Ketua Jabatan Slasatan dan Penguat.kuasaan Trafik Kuala Lumpur ACP Zulkefly Yahya, ketika kejadlan, svspek membawa dua rakannya, berusia 18 dan 19 tahun, di dalam kereta.

“Kereta itu melalui lampu m3rah dan mer3mpuh kereta lain semasa kejadlan, tetapi ia tidak menyebabkan k0rb4n jlwa,” katanya.

Dia menambah bahawa polis tiba di tempat kejadlan setelah menerima lap0ran dan melakukan ujian alk0h0l ke atas pelajar tersebut, dan mendapati kandungan pelajar tersebut melebihi had yang ditetapkan.

Dia kemudian dit4ngkap di tempat kejadlan

“Pemandu yang menyebabkan kem4langan itu did4kwa di bawah Sksy3n 45 (1) AKT4 Pengangkutan Jalan 1987, tetapi kerana dia berada di bawah usla undang-undang yang berkaltan, dia dibebaskan dengan jamlnan RM 4,000,” kata Zulkefly, sambil menambah bahawa polis juga akan melakukan penylasatan di bawah Artlkel 79 (2) undang-undang yang sama.

Reaksi Orang Ramai

5fceff8704ae5

Nak buat orang pun agak2 la wey…malaysia masih ada undang2….jangan la ambil tlndakan sendiri..dah dapat budak tu serahkan je kepada pihak polis untuk tlndakan selanjutnya.

5fceff888450f

Sumber : WOB/OlahanOM

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://transformasi.pw/2020/12/08/budakk-lagii-nii/

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Previous articleBaru Je Tul4r Keluarga Adik Fattah Anaz Dis1hir Sampai Munt4h P4ku, Sekali Azwan Ali Masuk Komen. “Ner4k4 Jah4n4m Lah Tpt Ko..”a
Next articleNoraniza Idris Kena Kec4m Suara Teruk, Sekali Aishah Bagi Komen Yg Lagi Padu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here