Connect with us

Entertainment

“Detik Cem4s Tayar Kereta pec4h & Bunyi men4kutkan” – Alhamdulillah, ‘Allah masih bagi pinjam ny4wa’

Published

on

KUALA LUMPUR: Pelakon dan pengacara, Uyaina Arshad memaklumkan dia berdepan detik cem4s apabila tayar keretanya pec4h dan meletup ketika pulang dari klinik di Kuala Lumpur, semalam.

Menurut pelakon Love Elsa itu, dia terdengar bunyi yang sangat kuat dan men4kutkan namun pada awalnya dia tidak menghiraukan sehinggalah dimaklumkan oleh pemandu lain.

“Sudahlah bunyi men4kutkan orang pula hon-hon. Saya cuba pandu lagi tapi kereta itu sudah macam tidak boleh jalan. Jadi saya berhenti tepi jalan.

“Elok saja berhenti, saya tengok dari cermin tepi tahu-tahu tayar sudah rab4k. Dia sudah jadi rambu-ramba tepi tayar itu. Tidak okay, sempatlah men4ngis sekejap sebab cuak.

“Kejadian boleh bertukar buruk, nasib tidak berpusing tapi Alhamdulillah Allah masih bagi pinjam nyawa ini. Anda semua jaga diri dan ingat apa yang saya pesan,” kongsinya di Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UA (@uyainaarshad)

Sebelum itu, Uyaina memberitahu dalam perjalanan dia berfikir kononnya mahu membeli kereta baharu, mal4ng tidak berb4u kenderaan dipandu seakan-akan “mer4juk” dan merag4m.

“Ya kesilapan paling besar. Tengah fikir dalam otak kereta apa yang best dan sesuai. Bila nak tukar walaupun bukan waktu terdekat ini sebab kereta ini baru saja beli tahun lepas.

“Dalam ralit fikir fasal nak beli kereta lain, tiba-tiba kereta ini meragam. Tapi tidak tahu apa sebab bunyi pelik itu. Ingatkan enjin, jadi saya teruskan pemanduan. Jauh juga pandu dalam keadaan tayar sudah mel3tup,” ujarnya.

Selepas kejadian itu, Uyaina terus menghubungi kekasih hati yang merupakan seorang penyanyi, Raja Syahiran bagi mendapatkan pertolongan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Syahiran (@rajasyahiranmy)

“Kalau harapkan diri sendiri, saya sudah hubungi kereta tunda sebab langsung tidak reti bab-bab tukar tayar atau berk4itan kereta. Saya cuma tahu hidupkan enjin kereta dan pandu saja,” katanya sambil bersel3roh.

Kongsi Uyaina lagi, dalam beberapa minit selepas kehadiran heronya itu, mereka dibantu seorang pemuda berbangsa Cina. Akhiri coretannya, Uyaina berpesan agar membuat pemeriksaan keadaan selalu dan hantar servis bila sudah tiba masanya.

Sumber:utusan

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara