Jikalau rasa men.geluh kerana belum kaya, hakikatnya ramai lagi orang di luar sana yang lebih mis.kin dari kita. Bagi yang mengikuti perkembangan influencer Fila Amir bersama suaminya Adama Mohamed Camara, pastinya dapat melihat banyak du.gaan yang dilalui penduduk di Guinea, Afrika Barat.

Sebelum ni terpak.sa beli air…sekarang boleh dapat di telaga & pam air sumbangan rakyat Malaysia.

lwkdklwq scaled

Menerusi Instagramnya, Fila Amir berkongsi bahawa penduduk beberapa kampung di kawasan padalaman ter.pak.sa membeli air demi urusan harian masing-masing. Justeru, dia bersama suami meluahkan rasa terharu susulan telaga dan pam air telah siap dibina di sana berkat sumbangan wakaf rakyat Malaysia.

klwkdqw scaled

Mun.tah tak henti, sampai separuh plastik hitam…tapi bila tengok pak cik mak cik happy dapat telaga memang tak men.yesal

Dalam pada itu, wanita berumur 26 tahun berkenaan akui dirinya tidak boleh makan banyak sebelum merantau jauh untuk masuk ke bahagian pedalaman selain jalannya juga tidak rata. Namun setibanya di sana, dia tidak sampai hati menolak makanan yang disediakan. Disebabkan itu dia akhirnya mun.tah sepanjang perjalanan balik, namun langsung tidak men.yesal apabila melihat wajah gembira penduduk tempatan selepas menerima sumbangan tersebut.

Se.dih & ter.haru tengok mereka syukur dapat nikmat air…semoga pengorbanan terbalas dengan pahala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MADAM CAMARA (@filaamir)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MADAM CAMARA (@filaamir)

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet tersentuh apabila melihat penduduk di sana teruja dapat air percuma. Selain berharap Fila kembali sembuh daripada mual, mereka turut memuji jasa pasangan suami isteri berkenaan menyampaikan amanah dari Malaysia bagi membantu masyarakat di sana.

Komen Netizen: 

“Semoga apa yang fila lalui dibalas berlipat kali ganda..”

photo 2021 10 12 12 47 10 3

“Syabas Fila..”

photo 2021 10 12 12 47 10

“Ya Allah, baiknya Fila..”

photo 2021 10 12 12 47 10 2

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber : apampink, IG filaamir

Previous articleTk Smpai 24 Jam Kerajaan Umum Bleh Rentas Negeri, Norman Hakim Trkejut Abby Abadi & Memey Dah Siap ‘Plan’ Nak Bercuti
Next article[VIDEO] “Suara kras banget..” Tinggal Srumah Dgn Mentua, Kna B3bel Klau 4 Pagi Blum Bangun Tidur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here