Connect with us

Entertainment

‘Cepatlah Pulang Ustaz Ebit, Ramai Rakyat Dah Angkat Bendera Putih…’

Published

on

Umum mengetahui pendakwah kesayangan ramai Ustaz Ebit Lew (UEL) baru sahaja dapat memasuki perkarangan Pal3stin setelah hampir sebulan menantikan peluang tersebut bagi meneruskan Misi Bantuan Kecem4san G4za Pal3stin untuk menyampaikan sumbangan serta bantuan kec3masan akibat ser4ngan rej.1m Isr4el ke atas mereka.

Kredit foto: FB

Terbaru, UEL memuat naik perkembangan terkini di seluruh platform media sosialnya mengenai keberadaannya di sana yang sedang bergiat aktif memberikan bantuan kepada kanak-kanak dan beberapa keluarga yang terkesan di sana. Menurut UEL, dia berasa seb4k apabila melihat beberapa kawasan di Pal3stin yang habis musn4h akibat ser4ngan b*m bertubi-tubi kepada mereka.


Tidak dinafikan lagi, nama UEL amat dikenali di seluruh Malaysia dek kerana sikap prihatin UEL yang sering menjadi ‘wira’ negara yang sering menghulurkan bantuan kec3masan apabila tular kes mereka yang tidak bernasib baik di Malaysia. Melihat keadaan semasa tanah air yang semakin terhimpit akibat pand3mik COV1D-19, ramai rakyat Malaysia yang bimbang dengan tekanan dihadapi segelintir rakyat Malaysia yang terjejas pendapatan akibat pand3mik ini sehingga muncul inisiatif kempen rakyat iaitu ‘Kempen Bendera Putih’.

Lebih menarik perhatian apabila tinjauan di ruangan komen posting UEL di Twitter mendapati  ramai dalam kalangan rakyat Malaysia yang menyeru belas kasihan ihsan daripada UEL untuk pulang semula ke Malaysia dan melihat keadaan semasa rakyat yang semakin terd3sak dan terkes4n akibat pand3mik ini. Menurut mereka, k3s bvnuh diri semakin tidak terkawal dan mereka mengharapkan UEL untuk kembali ke Malaysia bagi memberikan bantuan kepada mereka yang menaikkan bendera putih.

Meninjau di ruangan komen posting UEL di Twitter, ada juga dalam kalangan mereka yang mendoakan UEL agar sentiasa berada dalam keadaan yang selamat dan sihat di Pal3stin. Mereka juga berterima kasih dan bersyukur kerana mempunyai insan yang mulia dan ikhlas dalam membantu nasib saudara Islam yang amat terkesan akibat serangan Isr4.el kepada Pal3stin.

Bagaimanapun, tanggungjawab UEL masih perlu diteruskan di Pal3stin kerana insan hebat seperti UEL ini tidak akan mengabaikan janji beliau untuk membantu mereka yang dalam kesusahan.

Sumber: KoolFM

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Sumber: https://bm.cari.com.my/

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara