Connect with us

Entertainment

Caprice ‘trigg3r’ Ebit Lew tentang arw4h bapa pvnca kena bl0ck IG – “Saya ambil telefon tu… saya l0ntar ke tepi”

Published

on

ENGGAN dig4nggu aura negatif, personaliti dakwah Ebit Lew mengambil keputusan untuk meny3kat akaun Instagram penyanyi rap Caprice.

Ebit menerusi Instagram live pada Khamis berkata tind4kan itu terp4ksa dibuat kerana beberapa tindakan yang dibuat Caprice disifatkan mel4mpaui batas.

Terang Ebit, Caprice hanya mend3dahkan mesej tegur4nnya berhubung pemberian mainan kepada kanak-kanak di Gaza yang did4kwa sekadar untuk publisiti media.

“Part pertama tegvran tentang patung… tapi part kedua dia tak post. Dia tegur dia kata saya t3ruk kerana tak patut post kerana ramai orang Malaysia tak dapat ziarah ayah mereka semasa s4kit.

“Ayah saya tak s4kit, dia naz4k. Dia tak bagi lawat ayah saya… sebagai kawan dan sahabat dia boleh marah macam tu dan lukakan hati saya.

Semalam Ebit Lew membuat sidang media menafikan semua dakw4an.

“Saya nampak tu, sebagai manusia biasa saya ambil telefon tu saya l0ntar ke tepi,” katanya pada Khamis.

Selain itu Ebit turut melahirkan rasa kec3wa apabila mesej peribadi antara mereka did3dahkan kepada umum tanpa kebenaran.

“Apabila dah sampai KL dia ada mesej saya… dia mesej panjang.

“Bagi saya mesej peribadi WhatsApp, DM (mesej langsung) adalah privacy, tak sepatutnya dided4hkan kepada orang awam.

Apa yang orang WhatsApp kita, tak boleh post kat awam kecuali minta izin

EBIT LEW

PENDAKWAH BEBAS

“Apa yang orang WhatsApp kita, tak boleh post kat awam kecuali minta izin,” katanya.

Menjawab isu yang dibangkitkan Caprice berhubung foto bersama kanak-kanak G4za, Ebit berkata ia adalah perkara biasa dan apa yang penting mereka gembira.

“Saya ditanya kenapa saya malukan Malaysia? Rupa-rupanya gambar dua kali fasal mainan tu, Caprice dah viralkan… dia kata mengaibkan.

Terdaulu Caprice menvduh Ebit Lew telah menimbulkan kemar4han rakyat Pal3stin

“Kalau anda nak tahu, semua orang yang pergi sana ambil gambar dengan budak. Jadi tak ada masalah pun dengan gambar tu, dalam video saya semua budak-budak gembira,” ujarnya.

Pada Jumaat minggu lalu, Caprice membuat pend3dahan dan melu4hkan rasa kurang senangnya terhadap tindakan Ebit yang dikatakan telah menimbulkan kemarahan rakyat Pal3stin.

Caprice turut membuat beberapa tuduh4n dan merancang untuk membongkarkan perkara yang sebenarnya terjadi di G4za.

Bagaimanapun Ebit pada Rabu, membuat satu lap0ran polis, sekaligus menyebabkan Caprice membatalkan sesi Instagram live yang sepatutnya berlangsung pada hari yang sama.

Sumber:mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara