Connect with us

Entertainment

Caprice t3gur Ebit Liew isu ‘show off’ misi bantuan di Palestin, akhirnya kena ‘bl0ck’ di IG

Published

on

APA sudah jadi dengan dua tokoh dan idola rakyat Malaysia, personaliti dakwah Ebit Lew dan penyanyi rap Caprice apabila secara tiba-tiba hubungan mereka menjadi d1ngin.

Kekusutan antara mereka mula disedari selepas Caprice atau Ariz Ramli, 33, berkongsi mesej panjang lebar yang dihantarnya bagi men3gur perilaku Ebit ketika dalam misi kemanusiaan di Gaza baru-baru ini.

Menurut Caprice tind4kan Ebit menggunakan kanak-kanak malang di bumi Palestin sebagai bahan kandungan media sosial adalah sesuatu yang tidak wajar.

“Salam ustaz, minta maaf tapi Caprice dah simpan rasa ni dekat satu minggu dah, Caprice rasa kena t3gur ustaz depan-depan dulu.

200990138_4374989969197881_125868848120469226_n

Ebit memberikan mainan kepada kanak-kanak ketika berkunjung ke perkampungan mereka di Gaza.

“Ada beberapa pihak yang tak senang tengok gambar-gambar ustaz yang hanya highlight orang dan budak m1skin.

“Caprice bagi contoh budak ni kena ambil gambar dua kali terima mainan. Apabila orang Palestin tanya kenapa ustaz yang famous di Malaysia buat macam ni, Caprice pun tak tahu macam mana nak jawab,” katanya menerusi mesej yang dipercayai dihantar ke aplikasi WhatsApp Ebit.

Perkongsian Caprice di Instastory miliknya.

Namun dakwa Caprice mesej t3guran berkenaan tidak dilayan pendakwah bebas yang terkenal dengan pelbagai misi bantuan itu.

Budak m1skin yang sama terima mainan sama tapi kena pose untuk kamera dua kali.

CAPRICE

PENYANYI RAP

Menerusi siri perkongsian di Instastory, Caprice turut berkongsi foto Ebit bersama seorang kanak-kanak yang diberikan mainan dalam dua sudut yang berbeza.

Difahamkan foto berkenaan menimbulkan rasa kurang senang beberapa pihak di Palestin.

“Caprice adalah penyokong nombor satu ustaz selama ni, fasal mainan tu kec0h selepas orang Gaza tanya tentang hal berkenaan.

“Budak m1skin yang sama terima mainan sama tapi kena pose untuk kamera dua kali.

EBIT CAP

Caprice bersama Ebit di Gaza.

“Orang Gaza soal kenapa nampak macam photoshoot? Sudah la selama ni mereka tahu ada banyak k3s berlaku macam ni,” katanya.

Susulan t3guran terbuka itu, Caprice turut mend3dahkan dia juga sudah disekat daripada mengikuti akaun Instagram Ebit di Instagram.

Caprice berangkat ke Palestin pada 24 Jun lalu bagi menyertai misi bantuan ke Gaza.

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

sumber:mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara