Connect with us

Entertainment

Bila Ashraf Muslim Dan Puteri Aishah positif Covld-19, Rupanya Individu Ini Yg Dipers4lahkan Netiizen..

Published

on

DISAHKAN positif Cov1id-19 dan menerima raw4tan di hospital pada awal April lalu, pengarah Rahila Ali mendedahkan dia menerima pelbagai mesej kec4man daripada netizen di laman sosial.

Menurut Rahila, ada yang menudvhnya sengaja mengabaikan soal keselamatan pelakon dan kru produksi kerana mengadakan penggambaran di luar negara ketika seluruh dunia sedang berdepan peningkatan kes wab4k berkenaan.

“Selepas saya dan beberapa pelakon serta kru disahkan positif Covi1d-19, saya menerima ribuan mesej di media sosial… setiap hari orang mendoakan saya m4ti.

“Saya terima pelbagai mesej kec4man, saya tunjuk mesej itu dekat pesak1it sebelah… mereka hent4m saya macam mereka malaikat, tak jaga hati orang lain. Saya hanya mampu istigfar sendiri dan senyum sajalah!

“Yang menyalahkan saya mungkin mereka ini tak faham situasi dalam sesebuah produksi. Sejujurnya saya tak sedih atau kecil hati pun! Kami semuanya positif sahaja dan anggap apa berlaku pasti ada hikmahnya,” katanya kepada mStar.

Rahila merupakan pengarah filem Aku Bukan Gi1la yang dibintangi oleh Fasha Sandha, Beto Kusyairy dan Wanna Ali.

Rahila ditemui semasa pelancaran filem Aku Bukan G1ila yang diadakan di Hotel Flamingo, Ampang, Kuala Lumpur pada Selasa.

Filem terbitan Pencil Pictures and Records itu ditayangkan secara eksklusif menerusi platform penstriman WETV iflix.

Alhamdulillah sekarang dah sembuh sepenuhnya cuma saya dapat rasa tahap kecergasan saya sudah berubah, saya cepat rasa letih.

RAHILA ALI

PENGARAH / BEKAS PESAKI1T COVI1D-19

Pada 7 April lalu, Rahila dan empat kru produksi drama Demi yang menjalani penggambaran di Inverness, Scotland disahkan positif Covi1d-19.

Turut positif penyak1it itu ialah tiga pelakon drama tersebut iaitu Puteri Aishah, Ashraf Muslim dan pelakon kanak-kanak, Puteri Rayyana Rayqa.

Rahila pastikan pelakon dan kru mengikuti prosedur operasi standard (SOP) di set penggambaran.

Sementara itu, Rahila mengakui kondisi tubvhnya berbeza selepas dijangk1iti v1irus tersebut, dia mudah berasa letih dan masalah rabun yang semakin teruk.

“Alhamdulillah sekarang dah sembuh sepenuhnya cuma saya dapat rasa tahap kecergasan saya sudah berubah, saya cepat rasa letih dan tidak seaktif dulu.

“Masalah rabun pun semakin teruk, dulu pakai cermin kalau membaca sahaja tapi sekarang memang perlu pakai sentiasa.

“Saya akui t4uma, nak keluar rumah pun takut! Malah, dekat set penggambaran pun saya paksa semua team produksi jaga jarak dan cuci tangan sentiasa!,” ujarnya.

Sumber : Mstar

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara