BersaIah Atau Tidak, Kertas Siasatan Asri Janggut Siap Minggu Depan

KERTAS si4satan peniaga burger Mohd Asri Hamid, 42, atau Asri Janggut yang mencetvskan kontr0versi selepas mend4kwa anggota tentera dan poIis tidak menjaga solat dalam satu temu bual secara langsung di Facebook dijangka siap, minggu depan.

Timbalan Pengarah (Si4satan dan Perundangan) Jabatan Si4satan Jen4yah (JSJ) Bukit Aman Deputi Komisioner Mior Faridalathrash Wahid berkata, kertas si4satan sedang dilengkapkan selepas poIis mengambil keterangan lelaki itu, semalam.

“Si4satan masih dijalankan dan dijangka kertas si4satan dapat dilengkapkan dalam minggu depan.

“Asri disi4sat mengikut S3ksyen 505 (b) serta S3ksyen 505 (c) Kanun Kes3ksaan dan S3ksyen 233 Akta Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia susulan kenyataannya itu,” katanya ketika dihubungi, hari ini.

Semalam, Pengasas Hot Burger Malaysia itu dipanggil memberi keterangan susulan d4kwaannya anggota PoIis Diraja Malaysia (PDRM) dan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) tidak menjaga solat.

Asri Janggut sebelum itu membuat pended4han mengenai kegiatan premis perjud1an yang did4kwa dilindungi anggota penguat kuasa.

Bagaimanapun, dia sekali lagi mencetvskan kontr0versi selepas mend4kwa anggota tentera dan poIis tidak menjaga solat dalam satu temu bual secara langsung di Facebook, beberapa hari lalu.

Sumber: Harian Metro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*