Berkat kesabaran! Hidayah Abam Kini Berjaya Buka Kedai Hasil Daripada…………

Sejak daripada pem3rgian arwh Abam Bocey lagi, kita semua dapat lihat bagaimana struggl3nya Siti Nurhidayah Mohd Ali, 28, mencari rezeki untuk bina kehidupan baru bersama anaknya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey.

Tak lama dulu, perniagaan kecil-kecilan Hidayah dengan adik iparnya di Sabak Bernam, iaitu gerai yang menjual cempedak goreng jadi viral seketika hasil bantuan rakan artis dan netizen.

Namun tidak Hidayah sangka, dia kini sudah mampu memiliki kedai sendiri di Sabak Bernam! Wahhh tahniah Dayah! 

Menerusi perkongsian di Instagram, Hidayah memberitahu yang dia tak lama lagi akan membuka kedai baru hasil titik peluh berniaga cempedak goreng.

Tambahnya lagi, Hidayah berterima kasih kepada abangnya dalam membantu mendapatkan kedai tersebut disamping berterima kasih kepada ibu dan ayahnya atas sokong dan doa mereka.

“Alhamdulillah syukur pada Allah, hari jumaat yang penuh barokah ni, syukur pada Allah berkat, kesabaran, titik peluh berniaga kecil-kecilan Cempedak goreng dayah mampu mempunyai kedai yang tak seberapa ini, terima kasih abg dayah @sirazmier bantu untuk dapatkan kedai ni.

“Terima kasih mak abah & famili tercinta sentiasa doakan serta support dayah.. terima juga Majlis Dareah Sabak Bernam (MBSB) meluluskan permohonan Kedai No.19 degan cepat pada 02/08/2020.. Alhamdulillah syukur..”

“Rezeki buat Hamzah dan Kak Dayah” 

Kejayaan Hidayah mendapat pujian netizen yang terinspirasi dengan kegigihannya dalam berusaha untuk mencari rezeki buat anak dan keluarga.

Semoga terus berjaya Dayah! All the best. 

Sumber: Lobak Merah

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*