“Berejam tunggu makanan, rupanya..”- Pelanggan tular punca makanan lambat sampai, tapi tidak sampai hati untuk m4r4h lepas tahu punca

Menerusi satu klip video yang tertular di media sosial yang dikongsikan oleh seorang gadis mengenai makanan beliau yang lambat sampai di meja sedikit sebanyak menghiburkan para netizen. Hal ini kerana makanan beliau lambat berpunca dari tukan masak dan pembantunya yang masak sambil menyanyi bersama sama dengan pembantu tukang masak dengan lagu yang kuat dipasang di kedai tersebut..

Difahamkan, gadis tersebut bersama temannya pergi makan malam si sebuah kedai makanan dan memesan beberapa makanan. Akan tetapi makanan tersebut harus ditunggu lama kerana hura hara yang berlaku di dapur. Beliau merakam dan menyatakan bahawa punca makanan beliau lambat dihidang kerana tukang masak dan pembantu mereka di dapur restoran itu memasak sambil menyanyikan lagu yang bergenre rock. Lagu tersebut dipasang kuat dan semua pelanggan hanya tertumpu kearah mereka sambil bergelak ketawa kerana aksi mereka yang cukup menghiburkan..

Tontonan penuh boleh disaksikan di :

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DaebaKing (@daebakingz)

Pelbagai komen yang menarik seperti :

@Fyplahsikitemmm:mcm nie kerja banyak happy memang nmpak mcm mengacau tpy ini ubat bila strees dekat kitchen

@PP SADBOY 88:tapi tu la x semua customer sporting…aku dulu camni la. tapi kalau ada customer yang x sporting mula la nk gadoh

@Raauuf Jamaludin:teringat kenangan di hotel dulu… 2 stuf kitchen sorag MOD F&B.. layan lagu 3 suara… last2 GM masuk kitchen join sama

@carbon7_:paling seronok kerja dapur cmni, pernah rasa kejap

@Shaifuliadi iput:smbil2 bg cust layan kerenah dorg jd xde complain mknan lwat tu

@Shah_gaming113:ni baru dia mat…ni memang terlampau stress

@anaz.isa:tak aman makan tgok Dorang karok dalm tu

Walaupun makanan pelanggan tidak smpai tepat pada waktunya, pekerja di restoran tersebut sangat bijak mengalih perhatian para pelanggan untuk tidak emosi dengan cara menghiburkan mereka dengan menyanyikan lagu untuk memeriahakan kedai sekaligus dapat mencriakan suasana kedai berkenaan..

Jangan lupa komen yang baik baik

Sumber dari Tiktok dan Instagram

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*