Connect with us

Entertainment

Baru Jer Kereta Shuib Did4kwa Kena Sita, Sekali Pengurus Buka Mulut

Published

on

Beberapa keping foto kereta mewah yang difahamkan telah dis1ita Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah pun tular di media sosial hari ini.

Meski tiada perincian yang dibuat, namun ramai mend4kwa kenderaan berkenaan yang disi1ta dipercayai berkait rapat dengan si1asatan terhadap kes penggubahan wang har4m dan sindi1ket M4cau Sc4m.

Bagaimanapun spekulasi lain turut timbul apabila ada yang mendakwa, salah satu foto kenderaan yang dimuat naik mirip kenderaan yang dimiliki pelawak dan penyampai radio, Shuib.

Pengarah Urusan Indigital Music, Nana Mohd Rom ketika diminta mengulas mengenai perkara terbabit memohon maaf kerana tidak dapat membuat sebarang kenyataan mengenai dakwaan tersebut.

Nana Mohamad turut menjelaskan, Shuib akan menjelaskan beberapa perkara termasuk spekulasi yang tular di media sosial selepas urusannya dengan SPRM selesai.

“Maaf, buat masa ini kami tidak boleh memberikan sebarang kenyataan berkaitan hal tersebut memandangkan kes ini masih dalam siasatan SPRM.

“Kami harap semua pihak faham atas situasi yang berlaku.

“Betul atau tidak itu kereta Shuib sebagaimana yang didakwa, biarlah orang di luar terus berspekulasi,” katanya.

Ditanya mengenai kehidupan Shuib serta isterinya yang juga penyanyi Siti Sarah, Nana memberitahu keduanya tetap meneruskan kerja seperti biasa.

“Shuib masih kerja macam biasa, begitu juga dengan Sarah. Komitmen sedia ada masih lagi diteruskan tanpa ada apa-apa masalah.

“Terima kasih atas doa dan semangat positif yang diberikan,” katanya ketika dihubungi MH.

Sebelum ini, Indigital Music menerusi satu kenyataan memaklumkan artis mereka, Siti Sarah Raissuddin hanya menemani suaminya, Shuib Sepahtu ketika pelawak itu hadir ke ibu pejabat Suruhanjaya Pencegahan Rasu4h Malaysia (SPRM), Putrajaya, pada Khamis.

Selebriti itu dipanggil bagi membantu siasatan dipercayai berkaitan kes pengubahan wang haram.

Media sebelum ini turut melaporkan, SPRM telah membeku kira-kira 750 akaun milik ahli sindi1ket Mac4u Sc4am dan Perjud1ian melibatkan nilai RM75 juta.

Selain itu, SPRM turut menyita rumah serta 24 kereta mewah milik lapan individu yang ditahan baru-baru ini termasuk lima daripadanya adalah milik seorang lelaki bergelar datuk.

Sumber : MH

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara