Baru 4 hari pindah, isteri pula hamil 4 bulan… pengantin muda terkedu lihat kereta ter.bakar di depan rumah, nasib baik ayah sanggup re.dah!

BERAT mata memandang, berat lagi bahu yang memikul bebanan.

Begitulah kisahnya mengenai jejaka ini apabila satu-satunya kereta yang dimiliki ro.sak dalam ke.ja.dian kebakaran pada Rabu minggu lalu.

Menurut Muhammad Nurhasif Rahmat, 21, keba.karan gudang perabot di hadapan rumahnya di Kampung Tengah, Puchong, Selangor turut mere.bak sehingga mero.sakkan bahagian belakang Perodua MyVi miliknya.

Lebih pilu katanya, dia baru sahaja empat hari berpindah ke kediaman itu dan kini buntu untuk keluar bekerja apabila kereta berkenaan terpaksa dihantar ke bengkel buat sementara waktu.

“Keja.dian berlaku sekitar jam 2.30 pagi. Ada orang ketuk pintu, maklumkan bahawa gudang depan rumah ter.ba.kar. Masa tu ap.i dah ma.rak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by mStar (@mstaronlineofficial)

“Ketika buka pintu rumah, saya tak tahu nak buat apa. Perasaan memang se.dih bila tengok kereta sendiri dalam keadaan begitu. Saya bukan orang senang. Bukan senang nak dapatkan kereta itu.

“Kebetulan pada hari ke.ja.dian, ayah tergerak hati nak datang tidur di rumah saya. Ketika api ma.rak, ayah sempat alihkan kereta saya. Dalam keadaan panas, ayah sanggup alih kereta saya. Ayah sanggup redah,” ujarnya kepada mStar.

hasif04

Isteri Hasif kini hamil empat bulan.

Mesra disapa Hasif, dia memberitahu lapan trak bomba turut dikejarkan ke lokasi itu sebelum api yang marak berjaya dipadamkan sekitar pukul 5 pagi.

Kata Hasif, biarpun kereta itu tidak rosak sepenuhnya, ia tetap memberi kesan buatnya memandangkan isterinya, Nurul Farah Eszurin M Azmi, 21, kini sedang hamil empat bulan.

Rumah lama kami tiada lif. Isteri pula sedang hamil empat bulan.

HASIF

“Kami baru empat hari berpindah. Saya pilih rumah landed sebab kesian.kan isteri. Rumah lama kami tiada lif. Isteri pula sedang ha.mil empat bulan.

“Sekarang saya terpak.sa guna perkhidmatan Grab untuk bawa isteri buat pe.merik.saan keha.mi.lan. Dengan nak bayar sewa rumah dan komitmen lain lagi, kereta pula tak boleh nak digunakan,” ujar Hasif yang kini bekerja sebagai kelin.dan lori.

Kata Hasif lagi, dia juga ber.besar hati sekiranya ada pihak yang mahu menghulurkan bantuan bagi menampung bebanan yang ter.pak.sa dihadapi gara-gara keja.dian itu.

hasif03

Kereta Hasif ro.sak aki.bat disam.bar api dalam keja.dian tersebut.

Untuk rekod, kisah penyatuan Hasif dan isterinya yang di.ge.lar sebagai pengantin muda pernah mendapat liputan mStar pada 6 September lalu.

Kisah mereka tular apabila Hasif ga.gal me.na.han air mata selepas akad nikah gara-gara se.bak memikirkan tanggungjawabnya yang baru bergelar suami.

Pasangan itu dinikahan di sebuah masjid di Puchong pada April lalu.

Sekadar Perkongsian Dan Jangan Lupa Komen Yang Baik Baik Sahaja.TQ

Sumber: Mstar

Previous articleAli Puteh akui bahawa bondanya langsung tk bersemuka dgn balu Abam mahupun cucunya, ini luahan sed!h Ali Puteh
Next article“Syukur, Alhmdulillh dah balik..” Netizen Teruja, Nora Danish Terima Nasihat Pakai Pakaian Sopan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here