SEBERANG PERAI – Bapa pemain skuad Harimau Malaya, Muhammad Syafiq Ahmad sedlh kerana tidak sempat melihat cucu lelakinya yang terk0rb4n dalam kema.l4ngan jalan raya di kilometer 163.6 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) di Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini awal pagi tadi.

Ahmad Ibrahim, 56, berkata, dia sudah membuat perancangan untuk melawat keluarga Muhammad Syafiq di Johor yang baru dikurnlakan cahaya mata pada 14 November lalu sebaik sahaja temp0h perlntah kaw.alan pergerakan bersyarat (PKPB) berakhlr.

“Kami sepatutnya bert0lak 11 Disember ini tetapi terpaksa ditu.nda sekali lagi ke hujung bulan ini kerana kawasan (kediaman) di Bayan Baru dikenakan pula perlntah kaw.alan pergerakan diperk.etatkan (PKPD).

“Kami gembira dan teruja untuk melawat cucu lelaki pertama kami, Muhammad Aisy Saqeef dan adiknya juga sudah mengambil cuti untuk menzlarahinya di Johor.

al fatihah bapa syafiq ahmad tampil beritahu ada sesuatu yang terjadi sebelum kemalangann anak beliau 5fcc681ebd511

“Sebab itu kami sekeluarga sangat sedlh kerana tidak sempat melihat anak Muhammad Syafiq,” katanya ketika ditemui di Unlt F0rensik H0spital Sungai Bakap, Nibong Tebal di sini hari ini.

Sementara itu, Ahmad berkata, berdasarkan perbualannya dengan Muhammad Syafiq, anaknya itu memaklumkan cuba meng.elak sesuatu yang melintas di lebuh raya menyebabkan kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Velfire dipandunya terba.bas dan merem.puh pembahagi jalan.

al fatihah bapa syafiq ahmad tampil beritahu ada sesuatu yang terjadi sebelum kemalangann anak beliau 5fcc681fedffd

Dalam kejadian kira-kira pukul 4 pagi tadi, tiga dilap0rkan mengadap ilahi iaitu bayi baru lahir yang belum dikenal pasti identiti, ibu mentua Muhammad Syafiq, Zainan Wahab, 45, dan wanita warga Ind0nesia, Titik Sukamti, 30-an.

Isterinya, Nur Amalina Norain, 25, ced.era pa.rah dan dira.wat di Hospital Seberang Jaya di sini.

Bagaimanapun, Muhammad Syafiq, 25, dan anak perempuannya Aaira Nur Safiyya, 2, hanya cdera rlngan.

Sumber : Kosmo

Previous articleHanya linangan air mata gambarkan perasaan bapa 0KU, tak sangka kereta impian ada di depan mata – “Ayah susah menangis, kali terakhir sewaktu ibunya meningg4l dunia”
Next articleCikgu sekolah, pelajar kolej d4kwa jadi m4ngsa… P0lis PJ pula akan t4han Da’i Syed

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here