GEORGETOWN: Keluarga pemain bola sepak kebangsaan, Muhammad Syafiq Ahmad, terkil4n dengan laporan yang mend4kwa penyerang Johor Darul Takzim (JDT) itu disyaki terlel4p ketika memandu hingga berlaku keml4ngan di Kilometer 163.6 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) berhampiran Plaza Tol Jawi, Ahad lalu.

Bapa pemain terbabit, Ahmad Ibrahim, 56, berkata beliau dan keluarganya sedih membaca laporan yang mengatakan anak sulungnya itu dipercayai terlelap sebaliknya apa yang diceritakan Muhammad Syafiq adalah berlainan.

Sempat berbual dengan Isteri

“Berkali-kali Syafiq memberitahu bahawa beliau ketika itu cuba mengelak sesuatu dan bukannya terlelap apatah lagi ketika itu Syafiq menceritakan bahawa dia sedang berbual dengan isterinya sebelum kej4dian mera4gut ny4wa bayi mereka, ibu mentua serta pembantu rumahnya berlaku dalam sekelip mata.

“Syafiq juga sudah memberi keterangan kepada polis semalam berhubung ins-iden yang menimpanya,” katanya ketika dihubungi di sini, hari ini.

Polis sebelum itu memaklumkan si4satan awal yang dijalankan mendapati p-unca keml4ngan yang mer4gut tiga ny4wa itu disebabkan pemandunya dipercayai tertidur ketika memandu.

Ekoran daripada itu, kenderaan jenis Toyota Vellfire yang dipandunya hilang kaw4lan dan mel4nggar pembahagi jalan sebelum ters3ret sejauh kira-kira 30 meter dalam kejadian kira-kira jam 4 pagi itu,

Muhammad Syafiq, 25, dalam perjalanan membawa isterinya, Nur Amalina Norain, 25 yang sedang berpantang ke kampung mentuanya di Pendang, Kedah.

Turut ada dalam kenderaan terbabit ialah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dan dua anak pemain bola sepak itu Aaira Nur Saffiya, 2 dan Muhammad Aisy Saqeef berusia 22 hari serta pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 42.

Nah4s terbabit meng0rb4nkan Zainab, Muhammad Aisy Saqeef dan Titik.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Seberang Perai Selatan, Superintendan Lee Chong Chern mengesahkan pihaknya sudah mengambil keterangan Muhammad Syafiq berhubung kejadian kemlangan itu.

“Polis akan menyemak semua fakta yang ada untuk rujukan Timbalan Pendakwa Raya dan kes disiasat mengikut Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya

Ini keadaan terkini Syafiq

” Keadaan Syafiq juga kini nampak semakin tenang.

” Saya tahu dia tidak mahu menunjukkan kes3dihan demi memberi semangat kepada isterinya yang pastinya lebih terk3san dengan kjdian itu kerana kehilangan anak yang baru dilah1rkan dan ibunya,” katanya.

Semalam, media melaporkan isteri kepada pemain bola sepak terbabit selamat menjalani pembd4han di bahagian prut dan dilaporkan stabil.

Nur Amalina dipindahkan dari Hspital Sungai Bakap (HSB) ke Hspital Seberang Jaya (HSJ) selepas mengadu kesk1tan di bahagian prvt dan belakang anggota badannya.

Pemeriksaan dktor mendapati Nur Amalina mngalami kecderaan ptah tlang rsvk, pendr4han dalam prvt dan otak serta pt4h tlang peha kiri.

Dalam kjdian kira-kira jam 4 pagi kelmarin, Muhammad Syafiq, 25 yang memandu Toyata Vellfire dari Johor Bahru dalam perjalanan membawa isterinya, Nur Amalina, yang berpantang ke kampung mentuanya di Pendang, Kedah.

Turut menaiki kenderaan terbabit ialah ibu mentuanya, Zainab Wahab, 45, dan dua anak pemain bola sepak itu termasuk Muhammad Aisy Saqeef berusia 22 hari serta pembantu rumah warga Indonesia, Titik Sukamti, 42.

N4has terbabit mengorb4nkan Zainab, Muhammad Aisy Saqeef dan Titik.

Syafiq sebelum itu dilihat tidak dapat mengawal perasaan serta mn4ngis setiap kali rakan dan ahli keluarga datang menziarah dan bertanyakan tentang kjdian itu.

Semoga Syafiq terus bertabah dan bangkit dari trgedi ini serta menerima ketentuan Ilahi.

Sumber : http://trendingsangat.pw/lap0ran-syafiq-terlelap/

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Previous articleSarjan Norihan Buka Mulut, Ini Kjdian Sebenar Mndiang Baharuddin Terkrban. Senoi Praaq Memang Berani
Next articleTak Henti-Henti Kcau Hdup Wani Dengan Kata2 Kes4t Sampai Doakan Wani M4ti – Wani Comel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here