Connect with us

Entertainment

Atu Dan Isteri Kumpul Dana Urus Jen4zah Keluarga Sus4h

Published

on

Sering ditanya tentang bantuan, isteri kepada pelawak Atu Zero iaitu Shafeeqa Johari berkata, mereka terp4ksa berhenti memberi sumbangan berikutan wang simpanan yang semakin svsut.

Shafeeqa, 34, berkata, keadaan kewangan mereka hanya untuk perbelanjaan keluarga berikutan suaminya sudah dua bulan tidak bekerja disebabkan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

 

Kredit foto:shafeeqajohari

“Sebelum ni kami gunakan simpanan peribadi kami untuk projek PPE dengan harapan virvs akan memulih secepat mungkin.

“Jadi bila sekarang nak teruskan bantuan lagi kali ni dah tak ada duit lebih. Simpanan yang ada hanya cukup untuk kami sekeluarga sahaja.

“Sekarang fikir nak survive dikala PKP, Atu pun job tak boleh nak buat, shooting pun masih tak dibenarkan, ” ujarnya kepada mStar.

Sebelum ini, Atu dan isterinya aktif menghulurkan bantuan dalam menyediakan Pakaian Perlindungan Peribadi (PPE) kepada petugas barisan hadapan.

Kredit foto:shafeeqajohari

Biarpun tidak aktif memberi sumbangan, mereka masih lagi prihatin dalam mengumpul dana membantu keluarga yang tidak mampu menguruskan jen4zah.

“Sementara tunggu Atu dapat kerja… sambil-sambil kami bagi bantuan uruskan jen4zah untuk masyarakat di Kudat, Sabah.

Kredit foto:akueatu

“Kami usaha mengumpul dana membeli kit jen4zah seperti kain kapan dan sebagainya.

“Maklumlah, kat sana bukan semua ada kad pengenalan yang boleh tuntut bantuan dari kerajaan, ” ujarnya.

Sumber: mStar Online

Sumber:shafeeqajohari

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara