SELEPAS berita kehil4ngan pelakon Prebet Lapok, Tawil pada Jumaat, dunia seni sekali lagi berduka apabila pelakon Anjang Aki atau nama sebenarnya Datuk Baharuddin Omar men1nggal.

Baharudin men1nggal dunia pada lewat petang Sabtu selepas 12 hari menyambut ulang tahun kelahirannya yang ke-85 pada 12 Julai lalu.

Berita s3dih itu dikongsikan isterinya, Datin Nazariah Abu Bakar, 66, yang memaklumkan Allahyarham menghembuskan nafas terakhir di kediaman mereka di Shah Alam.

Menurut Nazariah, arw4h suaminya sudah lama mend3rita peny4kit pembuluh d4rah bengkak.

“Arw4h baru selesai makan dan dia kemudiannya masuk ke dalam bilik untuk berehat. Saya pula terus ke dapur, tidak lama selepas itu, saya meninjau keadaannya di dalam bilik dan mendapati dia mengalami ses4k n4fas. Tidak lama selepas itu, dia langsung tidak sedarkan diri.

datin

Gambar kenangan Nazariah bersama arw4h suami, Anjang Aki.

“Dia pergi dengan mudah dan saya masih lagi terk3jut dengan pemergiannya.

“Salah seorang cucu yang bertugas sebagai doktor di Klang bergegas datang ke rumah kami dan terus menjalankan ujian calitan pada suami. Dia mengesahkan suami bukan men1nggal dunia diseb4bkan C0VID-19,” kata Nazariah kepada mStar.

Allahyarham Baharuddin meninggalkan tujuh anak kandung serta dua anak tiri. Jen4zah dijangka akan dikebumikan di Tanah Perkvburan Sungai Tua, Batu Caves.

Sumber:mstar

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Previous articleIbu Syamel j4tuh s4kit, ditidurkan dalam ICU – “Sudah seminggu guna alat bantuan pernafasan“
Next article[VIDEO] Hanya Mampu Berp3lukan & Mel4ungkan Azan, ‘R1but Datang Macam Tsun4mi Kecil’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here