Dicer@i Suami & Diusir Dari Rumah, Ibu Bersama 6 Anak ‘Tinggal’ Dalam Kereta Terima Bantuan

Kesilapan besar dalam hidup seorang wanita adalah apabila tersilap memilih pasangan hidup, akibatnya sang isteri yang perlu menanggung derita.

Seperti kisah yang tular baru-baru ini, menerusi Facebook aktivis Uncle Kentang, yang telah berjumpa dengan seorang wanita bersama enam orang anak yang terpaksa tidur di dalam kereta selepas dia kehilangan tempat tinggal.

Ditinggal suami, rumah pun tiada

Menerusi perkongsian di Facebook, Lembaga Zakat Selangor, difahamkan, ibu muda berusia 30 tahun telah diceraikan oleh suaminya, kerana tiada wang untuk membayar sewa yang tertunggak, wanita itu dan anak-anaknya diusir pula oleh tuan rumah.

Suami dah tak pulang lebih 4 bulan

Difahamkan, ibu enam anak itu sedang dalam proses penceraian kerana kes ditangguhkan susulan PKP. Suami tidak pulang ke rumah lebih 4 bulan sejak penghujung bulan Februari 2020.

Ujian yang ditempuh ibu muda ini bukan sahaja hilang suami dan tempat berteduh, malah dia mengalami masalah kewangan selepas majikan terpaksa memberhentikannya berikutan daripada PKP.

Disyaki kanser payu dara

Dugaan datang bertimpa-timpa, wanita berusia 30 tahun itu juga disyaki menghidapi kanser payu dara tetapi belum menerima rawatan susulan lagi.

Dua orang anak pula sakit

Pada masa yang sama, anak yang berumur 2 tahun mempunyai masalah jantung berlubang dan masih menerima rawatan susulan di Hospital Serdang 2 kali setahun.

Manakala anak yang berumur 5 bulan, menghidapi ketumbuhan di leher namun belum dapat dikenalpasti. Rawatan susulan di Hospital Selayang.

Difahamkan, tujuh beranak kini ditempatkan di sebuah hotel di Bukit Beruntung yang dibiayai oleh NGO Darul Jariyah. Zakat Selangor menyalurkan sumbangan kecemasan RM500 bagi menampung keperluan pemohon dan anak-anak sementara menunggu bantuan susulan dalam masa terdekat.

Sumber: https://ohmymedia.cc/dicerai-suami-diusir-dari-rumah-ibu-bersama-6-anak-berumah-dalam-kereta-terima-bantuan/

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk pantau semua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*