Connect with us

Entertainment

Allahuakbar. Mak Ayah Teng0k Sikit Anak Anda. Rakaman Video Tiga Gadis Svjud Atas Tarr

Published

on

Remaja adalah aset kepada sesebuah negara. kita ingin bincangkan di sini tentang sebab remaja suka buang masa. Kata Imam Al-Ghazali, jika ingin lihat masa depan sesebuah negara, lihatlah generasi mudanya yang ada sekarang.

Seringkali kita dengar remaja selalu dikaitkan dengan m.asalah dan suka memb.uang masa untuk p.erkara yang tidak berfaedah.

Gambar Hiasan

Walhal terlalu banyak p.rogram kesedaran seperti p.rogram mo.tivasi dijalankan terutamanya di sekolah dan universiti namun g.ejala seperti terli.bat dalam dunia percintaan yang akhirnya berlaku penz.inaan, melepak, bermain permainan video, menonton video p.ornografi, membaca bahan picisan, menghabiskan masa menonton wayang di shopping mall dan sebagainya.

Sudah banyak k.es-k.es anak-anak di bawah umur membawa kenderaan di jalan raya yang agak s.ibuk dan s.ituasi ini bukan saja memb.ahayakan n.yawa malah boleh menga.kibatkan n.yawa orang lain juga melayang jika mahu meng.elak saat bertembung.

Takkanlah sedikit pun ibu bapa tak p.rihatin dan melepaskan tangg.ungjawab begitu sahaja?.

VIDEO : Naik Motor Tiga Orang

Reaksi Orang Ramai

Dah la 3 org berbonceng motor,tk pakai helmet mer.ayau kat jalan besar pulak tu…kalo polis t.angkap tk guna buat al.asan macam macam b.ukti ada tu dash.cam.

Nasib baik ada dash.cam sbb org yg drive kete ni akan dib.lame selalunye pastu sembang pusing cite.

Nasib la kena so.ndol manja2 je, Boleh lagi kau lepak kat tepi tu.. Dgn tak pakai helmet, naik bertiga.. Lesen? C.onfirm yelek.

Kemanalh ank d.ara meronda2 ni ank siapa ni mak ayah tolonglh p.antau2 cikit.skit j.atuh tu.adoiiii.

L.antak la n.asib ada dash.cam ke, ada b.ukti ke, polis s.alah kan sape2 ke, yg penting 3org bdk yg naik motor tu mmg sgt2 bern.asib baik sbb ny.awa korang xmelayang, jalan besar cm tu biasanya org speed, kalu kena bal.un dgn kereta tgh laju mmg almarhum la korg..Allah masih pnjg kan umor korg, balik2 bert.aubat & jd la manusia berguna beriman, berjasa unt org tua korg InsyaAllah.

Semoga kita semua diberkati & dirahmati Allah sentiasa InsyaAllah. Helmet tak pakai.. Naik 3 org.. Yg terang2 slah.. Bila kluar simpang tak berh.enti slah lg.. Lesen entah ada entah tak??.

Sumber : OM

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara