Connect with us

Entertainment

Alif Satar Dituduh Pencetus Kluster Baru, Sekali Pengarah Ini Cerita Perkara Sebenar

Published

on

Umum sedia maklum bahawa penyanyi, Alif Satar disahkan positif Cov1d-19. Susulan daripada itu, kesemua kontak rapat Alif diminta untuk melakukan ‘swab test‘ bagi memastikan diri mereka bebas daripada wab4k tersebut.

Menerusi Instagram Shahrulezad Mohameddin atau lebih dikenali sebagai Budak Ijat, pengarah drama ‘Nur’ ini tampil membuka mulut dan berkongsikan pendapat peribadinya berhubung mulut netizen yang tidak puas hati sehingga menuduh Alif sebagai pencetus rantaian jangki1tan baru ini iaitu ‘Kluster Muzik-Muzik’.

Alif bertemu dengan saudaranya

Jadi sudah sudahlah kita nak menyalahkan itu ini pada Aliff atau orang disekeliling yg terkena sama. Sudah semestinya bukan ini yg kita nak. Vi1rus Cov1id ni kita bukannya boleh nampak dimata kasar kita. V1irus ini dah berada di sekeliling kita di mana mana. Dia dah macam selsema dan denggi. Kalau di takdir nak terkena. Tetap akan terkena. Kita doakan saja baik baik sesama kita okie.

Abam nervous sangat sangat ni. Abam sendiri sebenarnya berpotensi tinggi akan terkena ‘nauzubillah’ kerana nature kerja abam yang macam mana. Kau jagalah SOP macam mana sekali pun tapi kalau dah terpaksa cramp sampai 20 orang dalam satu lokasi yang sempit macam rumah flat PPRT risiko tetap risiko ada di situ walaupun abam turun set pakai PPE suit sekalipun. Berapa dah frontliner yg pakai PPE suit yg dah terkena. Bukannya tak ada kes. So abang kena berbanyakkan bertawakal dan berdoa. Di hujung hari segala galanya bergantung dan bertawakal lah kita pada Allah.

Doa baik-baik untuk semua

* Ikutkan hati abg nak shutdown lagi sebab my people are start to paranoid back. Even me. Tapi rezeki harus di cari kerana ramai crew dan artis abam yg dah berkeluarga. Lagipun abam dah terikat dengan kontrak dengan TV yang drama abam kena disiapkan pada sekian sekian haribulan. Doakan saja yang baik-baik untuk semua. Tak susah bukan?Salam subuh untuk semua.

Sumber: Shahrulezad Mohameddin

Sumber : OHBULAN

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara