Connect with us

Entertainment

“Alhamdulillah My Team Dah Sampai Sana” – Alha Alfa Kongsi Berita Gembira

Published

on

Tular di media sosial usahawan kosmetik terkenal tanah air Dato Alha Alfa baru ini, telah memuatnaik hantaran di Instagram dengan menyatakan bahawa pasukannya telah pun berjumpa dengan warga emas yang sedang hangat diperkatakan netizen itu.

Alha Alfa Luah Rasa Syukur Pasukan Bertemu Pakcik Abdul Hadi

Dato Alha Alfa melu4hkan rasa gembira akhirnya pasukannya dapat bertemu juga dengan pakcik Abdul Hadi, warga emas yang mendapat perhatian ramai ketika ini kerana dimalukan oleh usahawan tempatan baru ini.

Foto – Instagram @alhaalfa

“Alhamdulillah pasukan saya (my team) dah sampai sana, syukur dipermudahkan urusan. InshaAllah yang baik-baik saja. Nanti saya menyusul, maaf tak dapat ikut serta (join) sebab ada tugas yang harus saya jalankan. Insha Allah nanti kita ketemu.” Luahnya

Walaupun usahawan ini tidak dapat bertemu secara bersemuka dengan warga emas ini kerana kekangan tugas, tetapi dirinya berharap dapat berjumpa jua dengan pakcik Abdul Hadi ini nanti.

Rakan Artis Bangga Dengan Alha Alfa

Usaha usahawan kosmetik ini mendapat sokongan positif rakan artis seperti pelakon Fasha Sandha, Diana Danielle, Mustaqim Bahadon dan Sherry Ibrahim.

Foto – Instagram @alhaalfa

“Saya bangga dengan kamu” luah Fasha Sandha

“Sayang kamu untuk ini” luah Diana Danielle

“Bagus !” luah Sherry Ibrahim

“Moga Allah murahkan rezeki saudara & semua orang” luah Mustaqim Bahadon

Dato Alha Alfa K3lu Rasa Dengan Sik4p Carl Samsudin

Dalam hantaran Instagram terdahulu, Dato Alha Alfa ada memuatnaik perkongsian bahawa dirinya berasa kelu melihat tingk4hlaku usahawan butik itu terhadap warga emas yang baru pertama kali berjumpa telah mengeluarkan kata-kata sedemikian rupa.

Foto – Instagram @alhaalfa

“Saya juga j4hil, tapi saya terk3lu, macam mana baru jumpa pakcik itu awak dah nilai (judge) dia mian-main dan meny3sal tak masa (time) muda?

ALLAH sedang uji awak. ALLAH bagi kelebihan dekat awak untuk bantu mereka, bukan j4tuhkan maru4h orang. Awak tak berada di “KASUT” pakcik itu, mana awak tahu dia TAK usaha masa (time) muda dia?

Apa-apa pun semoga urusan pakcik Abdul Hadi ini dipermudahkan dan lebih ramai yang memberi bantuan bukan saja kepada pakcik ini, tetapi kepada warga geland4ngan di transit tersebut.

Sumber:muraimy

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara