“Aku Minta Allah Pelihara A1b Ini” – Sharnaaz Ahmad Henti Ulas Isu Ustaz Ebit Lew & Caprice

Pelakon Sharnaaz Ahmad, 35, menyatakan dia tidak berpihak pada mana-mana pihak dalam kem3lut p4nas yang membabitkan pendakwah Ustaz Ebit Lew dan penyanyi rap Caprice.

Tegas Sharnaaz atau nama sebenarnya Sharnaaz Ahmad Basir Ahmad berkata dia hanya ingin menjaga a1b sebelum situasi menjadi semakin k3ruh.

“Sahabat ku sekalian, aku tak berpihak pada sesiapa. Ebit pun tak, Caprice pun tak.. Ada a1b yang kita perlu jaga sebelum nama dan agama kita sayangi ini terj3jas.

“Maafkan aku kalau aku buat pandai. Tapi kebenaran ini berat untuk semua rakyat terima, untuk Malaysia dan umat Islam,” tulisnya menerusi ciapan di Twitter pada Rabu.

Dalam pada itu, pelakon filem

Jebat ini memberitahu dia tidak akan lagi mengulas mengenai kontroversi tersebut.

Katanya, dia menyerahkan pada Ustaz Ebit Lew dan Caprice untuk berbincang mencari jalan penyelesaian.

“Kata aku tak tau cerita pandai pandai hent4m? Sahabat.. aku tau, dan lebih pada tau.

“Cuma aku minta Allah pelihara a1b ini, demi agama dan Malaysia. Aku stop cakap pasal benda ni..

“Bincanglah elok elok .. Dua-dua ikon.. act like one,” tulisnya lagi.

Sebelum ini nama Caprice menjadi kontroversi selepas memuat naik beberapa hantaran di IG, meluahkan rasa tidak puas hati apabila tidak dibenarkan masuk ke G4za.

Isu menjadi semakin pan4s apabila nama Ustaz Ebit Lew turut disebut dan warganet meng3cam tindakan tersebut sehingga mend4kwa Caprice d3ngki dengan penceramah bebas tersebut.

Bagaimanapun, selang beberapa hari, Caprice tampil memohon maaf kepada DYAM Tunku Mahkota Johor (TMJ), Tunku Ismail Ibni Sultan Ibrahim, Menteri Kanan Luar Negeri, Datuk Seri Hishamuddin Tun Hussein dan Ustaz Ebit Lew.

Caprice juga memilih untuk tidak bersama-sama yang lain pulang ke Malaysia kerana akan meneruskan perjuangan di Palestin secara bersendirian.

Manakala Ustaz Ebit Lew mengambil keputusan membuat lap0ran pol1s di Ibu Pejabat P0lis Dang Wangi, Kuala Lumpur petang semalam selepas diasak dengan pelbagai kontroversi dan pend3dahan.

Sumber:gempak

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook Ariana Rose

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*