Connect with us

Entertainment

Akim Dan Search Baru Nak Mula Bvat Persembahan Live, Sekali P0lis Datang

Published

on

Melaka: Hasrat peminat untuk menyaksikan gabungan dua anggota kumpulan Search iaitu Din dan Kid bersama Akim Ahmad menerusi persembahan Rockology Malaysian Tour 2021 Search X Akim di Waronk Avenue, di sini, semalam, tidak kesampaian apabila l.okasi terb.abit disi.asat polis selepas did.akwa tidak memiliki p.ermit.

Menurut sumber, polis tiba di situ sebelum persembahan dijadualkan bermula jam 9 malam.

“Kira-kira 60 peminat hadir menonton persembahan ini mengikut SOP (Pr.osedur O.perasi Standard) yang ditetapkan,” katanya.

Difahamkan, penganjur tidak mempunyai p.ermit untuk persembahan sedemikian, sebaliknya hanya p.ermit untuk busklng.

“Mungkin berlaku kekel.iruan apabila penganjur tidak jelas dengan perkara ini.

“Saya nampak penonton k.ecewa dengan apa yang berlaku tapi kek.ecewaan mereka ter.ubat apabila penganjur memulangkan wang tiket,” katanya.

Bagaimanapun, persembahan tetap diteruskan secara live streaming di laman web rasmi Rochology Tour yang menyaksikan Akim menyanyikan 10 lagu popular Search.

Difahamkan, live streaming yang dijadual ditayangkan serentak dengan persembahan itu terpaksa dit.unda beberapa jam dan hanya dapat diteruskan lewat malam tadi.

“Selepas beberapa jam tert.unda, persembahan diteruskan juga. Alhamdulillah,” kata peminat yang muat naik hantaran di Instagram Story.

Sementara itu, usaha untuk mendapatkan kenyataan daripada pihak penganjur masih g.agal apabila panggilan telefon tidak dapat dihubungi.

Sebelum ini melaporkan penyanyi kumpulan Akim & The Majistret ini akan bergabung dengan pemain gitar Search, Din dan Kid serta pemain dram, Pae dan Galang (bass) dalam satu persembahan istimewa.

Ia menyaksikan Akim pertama kali bekerjasama dengan kumpulan rock legenda itu.

SEKTOR INDUSTRI KREATIF – ACARA LANGSUNG (PKPB)

Aktiviti dibenarkan

Semua jenis acara/ pertunjukan/ persembahan langsung Industri Kreatif, merangkumi muzik, lakonan, komedi, seni persembahan, budaya, warisan, multimedia dan live streaming di dewan, auditorium, premis seni, pusat konvensyen, stadium dan studio TANPAPENONTON.

Aktiviti ‘busking’ di dalam premis bangunan seperti kafe, food court, kedai makan dan pusat beli belah

Kredit : HMetro

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Like Page Kami Juga Di Facebook

Sumber : http://trendingsangat.pw/

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending

Copyright © 2020 Metro Rimbabara